Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 2. listopadu 2016

Kde udělal velký prognostik chybu?

Ve zprávě o včerejším jednání gangu 4 ústavních činitelů České republiky u prezidenta Zemana se nikde nemluví o tom, jak Rusko zachrání naši zemi. A ruský prezident Putin náhle změnil rétoriku, přerušil bombardování Allepa, sjel bojechtivé generály a působí zřetelně smířlivějším dojmem. Jeho mluvčí dokonce odsoudil jednání bajkera "Chirurg" (organizátor vlasteneckých jízd ruských grázlů po Evropě) a čečenský prezident Kadyrov (který ví ledacos o likvidaci nepohodlných novinářů a politiků) nejspíš dostane pro příští rok míň peněz.

Pro dokreslení situace v zemi prezidentových oblíbenců. Před časem trochu zvlnila hladinu ruské radosti z Putinových loupežnických vítězství zpráva, že se za účelem potrestání proradného Západu nebudou dovážet léky pro HIV pozitivní, ale budou používány přípravky sice o 2. generace starší, zato vlastenecké. Několik postarších novinářek a političek v besedě tvrain.ru naštěstí konstatovalo, že ruské lidi už sex nezajímá, radši se dívají na televizi. A hle, dnes zveřejnilo hned několik ruských medií zprávu, že v Jekatěrinburgu je epidemie AIDS. Ve 4. největším ruském městě s téměř 1,4 mil. obyvatel je registrováno téměř 27000 HIV pozitivních, to je 1,8% všech občanů. Z toho jen polovina se nakazila při aplikaci drog (heroin sám je v Rusku zodpovědný za 30 000 úmrtí), ostatní při sexu a jeho váha roste. Možná, že ty starší dámy až příliš spoléhaly na vlastní zkušenost. Korunu tomu nasadil jekatěrinburgský starosta, který později upřesnil, že nejde o infekci, která by vyžadovala zvláštní opatření, protože to trvá už několik let. Ve skutečnosti se prý situace v Jekatěrinburgu nevymyká ruskému průměru, v jiných velkých městech a průmyslových oblastech to může být i horší. Navíc v Jekatěrinburgu bylo otestováno 25 % obyvatel, zatímco v celé zemi pouze 15 %. Na 100 % je snad lepší zapomenout.


Jinou zprávu vydalo ruské Ministerstvo pro rozvoj ekonomiky. Ta říká, že se snižuje tempo poklesu HDP, takže v příštím roce se objeví růst o 0,6 - 1,1 % podle toho, kolik hodí nafta a plyn. Což je hezké, ale jen o pár dní dříve vydalo totéž ministerstvo prognózu do roku 2035, která počítá s tím, že ruská ekonomika poroste v průměru o 2 % ročně, tedy o třetinu pomaleji než je předpoklad pro celý svět, takže se Rusko bude propadat k chudým zemím.


A také se proslýchá, že rhodoský Dialog civilizací už skončil, zřejmě ten chvástavý Putinův stát-civilizace Rusko se za civilizaci bojí vydávat.

To veliké dubisko, ke kterému bychom se měli hromadně přivinout, by však takhle rozhodně vypadat nemělo. Nebylo by proto divu, kdyby i velký prognostik došel k závěru, že se přepočítal. A protože "jen blbec nemění své názory" o to víc se upjal k Číně. Zvlášť, když ani hospodářský zázrak plynoucí z jeho další fantasmagorie - kanálu 3 moří, ani Čubových 10 způsobů jak udělat z Česka zemědělskou velmoc vlastními silami se v praxi neosvědčily. Pro začátek to chce naučit se pár čínských výrazů. Třeba "to je naprostá zlodějina, zavolejte policii" se řekne "zhè jiùshì qiāozhà jiào jǐngchá!"

Žádné komentáře:

Okomentovat