Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pátek 16. září 2011

A ještě ke včerejším talentům

AFP vydala 16. září tuto zprávu:
Vídeňská opera - Zrodil se nový Don Juan, Čech Adam Plachetka.
... starý pouhých 26 let, který triumfoval 13. září večer tím, jak uchopil roli v prestižní vídeňské opeře...

A Die Presse: Do premiéry ještě Masetto, předvedl svůj debut v hlavní roli, a to velmi zdařilý a slibný. Přesvědčil mne svým dobře vedeným a barevným basbarytonem.

http://www.oe24.at/kultur
Wir haben einen neuen Giovanni
Wien hat einen neuen Don Giovanni, und der ist interessanter als so mancher Vorgänger. Adam Plachetka, vom Bauern Masetto zum adeligen Lebemann avanciert, hat die Statur eines rechten Mannsbildes.

Der vielseitige, technisch souveräne, schauspielerisch ambitionierte Prager Bassbariton, seit einem Jahr Ensemblemitglied der Staatsoper, kann auftrumpfen und verführen, macht sich schnell zum Bühnenzentrum und überrascht mit situationsgerechten vokalen Nuancen. Ein sehr bemerkenswertes Wiener Rollendebüt. (Karl Lobl)

Wir haben einen neuen Giovanni

a barihunks.blogspot.com v sobotu 17. září hlásí
Adam Plachetka Keeps Sexy Don Tradition Alive: Před 8 dny jsme hlásili, že Adam Plachetka, člen souboru Videňské státní opery, zastoupil barihunka Bo Skovhuse jako Gon Giovanni. Jsme šťastni, že můžeme oznámit, že nikdo neodešel z divadla zklamám tím, že by nedostal svou dávku "bari-hunkiness" * :-)


A protože v listopadu zpívá ve Vídni Figara, v lednu v Londýně Masetta, La Scala i MET jsou bezpochyby na dohled.

* Barihunk - hezký, pohledný muž. Zvláště (ale ne výhradně) takový, který svléká košili v zájmnu opery (Urban Dictionary)

Žádné komentáře:

Okomentovat