Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

čtvrtek 23. ledna 2014

Co zbyde Putinovi z Ukrajiny?

22. leden je státní svátek Ukrajiny - Den sjednocení. Slaví se na počest spojení Ukrajinské lidové republiky a Západoukrajinské lidové republiky v roce 1919.

To bylo včera. Dnes se v rámci celoukrajinské stávky shromáždil několikatisícový dav před budovou Oblastní státní správy v západoukrajinském Lvově (733 tis. obyvatel) a účastníci protestu objekt posléze obsadili, prohlásili, že přebírají moc do svých rukou a předsedu státní správy vyzvali k rezignaci, což tento učinil, a to v písemné formě.

Policie jim nekladla překážky. Náčelník Hlavní správy Ministerstva vnitra ve Lvovské oblasti Alexander Rudjak prohlásil: "Nevidím důvod k zahájení trestního stíhání, protože probíhá pokojný protest a lidé přišli, aby byli přijati úřadem." A dodal, že pokud nedojde k masovým nepokojům,  není důvod k zásahu.

Gubernátor Salo byl v době, kdy byla budova obsazena mimo město. Po návratu protestujicí občané požadovali, aby rezignoval, což učinil a dokument byl úředně zaevidován. Poté Salo opustil budova a sdělil, že podepsal pod nátlakem, odstoupit nemá v úmyslu a bude jednat s prezidentem. Lidé, kteří obsadili budovu, pak odhlasovali vytvoření výkonného výboru Lvovské oblasti.

 audience u gubernátora Lvovské oblasti, 23. ledna 2014

Žádné komentáře:

Okomentovat