Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

sobota 25. ledna 2014

Nekonečný seriál Blanka, aneb byli jsme a budou?

Tak se občanovi dostalo vysvětlení, aby i trouba pochopil, proč se po spuštění tunelu Blanka musí uzavřít pražská nábřeží a z magistrály udělat jen takový potůček, kterým zvolna protékají auta. Jde prý totiž o to, že přes Trojský most denně přejede 60 000 vozidel. Jakmile se spustí Blanka, přistoupí k nim dalších 60 000 vozidel. A ta se začnou na pravém předmostí štosovat. Proto je naprosto nezbytné zúžení celé magistrály a vybudování přechodů a semaforů. Řekl cyklista PhD Hudeček, t.č. pražský primátor. To vše bude provedeno čistě vědecky na základě modelů.

Což navozuje hned několik otázek:
1. Když se o tunelu Blanka rozhodovalo, byla věda natolik v plenkách, že se na tento zádrhel nepřišlo?
2. Jak věda došla k těm 60 000 nových vozidel, a kam se podějí, když se Praha zneprůjezdní?
3. Proč se vybudoval tunel, když je léta známo, že největší bolestí Prahy je nedokončený velký okruh kolem města. Zkusí to teď někdo?
4. Byl podzimní experiment s uzavíráním Smetanova nábřeží akcí, která se současnou iniciativou nijak nesouvisí, nebo bylo nezbytné vymyslet po jejím krachu obří provokaci, aby primátor zajistil hlasy zelených lidiček pro svou partaj?
3. Proč nejsou úředníci, počínaje prezidentem, schopni mluvit lidským jazykem? Nebo to novináři nedokáží přetlumočit?

V každém případě mi to připomíná situaci ze Steinbeckovy Pláně Tortilla (?), kde mladý muž přinese své vyvolené vysavač, avšak protože v domě není elektřina, ona s ním při otevřených oknech popojíždí po bytě a napodobuje zvuky vysavače, aby jí sousedé záviděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat