Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 11. června 2019

Vážně radí Kremlu ombudsmanka?

Zatímco někteří idioti v Česku sní o tom, jak obsazovat redaktorská místa volbou, v Rusku se novináři bouří proti absurdnímu obvinění svého kolegy Ivana Golunova z distribuce drog dokonce i loajální media a dokonce i státní TV kanály se ozvala, samozřejmě hamáčkovsky v mezích zákona. Radikálnější tvrdí, že celé obvinění je vykonstruované, aby byl potrestán člověk, který si dovolil vrtat do špinavých kšeftů policejních náčelníků s pohřbíváním, k nimž využívají kriminální gangy, druzí skromně prohlašují, že by se to mělo opravdu vyšetřit.

"Svobodu Golunovovi" (Anna Nemzer, nezávislá TV Rain)
Od samého počátku byla celá akce doprovázena tolika chybami, že jeho nadřízená Galina Timčenko, generální ředitel zpravodajského projektu Meduza si vytvořila teorii, že je policisté dělali záměrně, aby ulehčili práci advokátům obviněného. 

"Všem to nepodstrčíte", Velký kamenný most, Moslva
Zatímco ministerstvo vnitra 4 dny po zadržení oznámilo, že na balíčcích s drogami byla nalezena DNA několika osob (možná i létají rychlostí vyšší než světlo), podle advokátů na nich nebyly nalezeny otisky obviněného. Za jisté vítězství obhajoby je považován fakt, že Golunov má "jen" domácí vězení. To ovšem znamená, že se může stýkat pouze s matkou, bratrem a advokáty, jinak nesmí telefonovat, přijímat korespondenci ani používat počítač.

fronta na protest před generální prokuraturou v Moskvě
V každém případě probíhají před budovou generální prokuratury protesty jednotlivců, což je v zásadě legální (nerozhodne-li státní moc jinak😏), ale na chodníku stojí dlouhá fronta těch, kdo se chtějí do tohoto projevu solidarity/odporu zapojit.  

Pěkně si hoši v Moskvě nadělali do bot. Sotva pustili z domácího vězení režiséra Serebrennikova, posadili do něj amerického podnikatele a teď novináře. A federální ombudsmanka podávala Putinovi raport o tom, co se děje. Skoro to vypadá, jakoby se bál, že do něčeho šlápne. Třeba při monstrózní televizní "besedě"s diváky, spíš show, kde řeší nebo aspoň slibuje řešení jejich problémů jako Kristus spasitel.  Ostatně loajální media, ombudsmanka a vlídná soudkyně rozhodně nejsou náhodná shoda okolností. A přitom doposud stál Kreml za kdejakým ničemou, jen aby to nevypadalo, že ustupuje vnějšímu tlaku. K tomu se dopracoval za skoro 20 let u vesla.

Dobyvatel Krymu Putin si nechá radit od ombudsmanky?
Vzhledem k metodám vládnutí v současném Rusku však nelze vyloučit ani to, že vše je sehrané proto, aby se podpořila vůdcova chřadnoucí popularita. Celý náš Andrej.

Žádné komentáře:

Okomentovat