Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pondělí 3. června 2019

Proč to jinde jde?

Letošní ročník prestižního tenisového turnaje Miami Open se odehrával ve zbrusu novém prostředí vybudovaném za necelý rok na a kolem Hard Rock Stadium. V areálu vzniklo celkem 29 stálých kurtů, z toho tři pro několik tisíc diváků a do velkého stadionu byla zabudována přechodná vestavba. Zásadní rekonstrukce proběhne v příštím roce po únorové Super Bowl. Samotný Hard Rock Stadium má pro americký fotbal a baseball k dispozici 65 000 míst a v areálu jsou parkoviště pro 24 000 aut.

nový tenisový areál Miami Open


Ale pojďme do Evropy. V Paříži se hraje už druhý týden grandslamový turnaj France Open a od skončení minulého ročníku došlo i tam k rozsáhlým změnám. Byl přestavěn centrální kurt a v zahradě Jardin des Serres d'Auteuil byl vybudován mezi skleníky nový kurt pro 5000 diváků. Je částečně zapuštěn pod zem a po jeho obvodu jsou nové skleníky, které stylově ladí se stávajícími z 19. století. Autorem projektu je pařížský ateliér Marc Mimram Architecture & Associés.

stav ústředního kurtu  Philippe-Chatrier v loňském roce
nový kurt Simone Mathieu v zahradě 
Kromě toho byl na západním konci tenisového areálu vybudován kurt č. 14 pro 2000 diváků a podzemní chodby, kterými mohou hráči přicházet ke kurtům, aniž by byli nuceni se proplétat mezi diváky.

Proč to jinde jde a u nás ne? To je otázka, která musí napadnout každého a nejde jen o dálnice. Podle mne je hlavní problém v tom, že prostě nejsou lidé, kteří by dokázali podobné akce kompletně zmenežovat. Peněz je přece v globálním světě dostatek. Že nemám pravdu? Tak co dokázal prezident Zeman, který sedí na Hradě již sedmý rok, kromě hysterického prosazování své fantasmagorické vize kanálů tří moří? Co dokázal ministerský předseda a dříve ministr financí bez jakéhokoli vztahu k této zemi, který je v těchto funkcích už téměř 6 let, kromě sepsání stejně fantasmagorického seznamu investic, které by si přáli radní různých obcí? Možná je to tím, že tihle poloviční barbaři (včetně Klause seniora) jsou lidé bez vize, která by přesáhla jejich technokratický obzor, a tak oni sami jsou hrází, která zadržuje cestu vpřed. Nebýt jich, možná by se lidé našli, i když školství se točí v kruhu.





Žádné komentáře:

Okomentovat