Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

neděle 7. prosince 2014

Podivní klauni nebo velmoc Raša?

V St. Peterburgu se dnes, tedy 7. prosince 2014, konal internetový most mezi Michailem Chodorkovským kdesi v Evropě a jeho petrohradskými příznivci v jednom ze sálů hotelu Holiday Inn. Téma bylo: Volby - účastnit se nebo ne? Organizátorem akce byl fond "Otevřené Rusko", který Chodorkovský kdysi založil.


Pracovníci Fondu, kteří přenos technicky připravovali, strávili v sále noc a v 6:30 ráno je navštívili dva policisté s tím, že mají informaci, že se tam vaří a konzumují narkotika. Když nic nenašli, celkem přátelsky se zeptali, o jaké že volby to vlastně jde, a odešli.

Přenos měl začít ve 14 hodin, avšak 10 minut před začátkem byla vyhlášena evakuace hotelu kvůli údajné bombě. Účastníci besedy však odmítli sál opustit a přenos začal bez ohledu na to, že dorazily posily OMON, ženisté a psovodi se psy. Polovina zájemců však byla zadržena v recepci hotelu. Když účastnící konference stále neopouštěli sál, dožadovali se policejní těžkooděnci, kterých bylo asi 15, aby byl odpojen přívod el. energie do sálu. Přitom nepostřehli, že toto se již dávno stalo a přenos přesto pokračuje díky náhradním zdrojům, které měli organizátoři připraveny. Sál byl ovšem neosvětlený. Policisté jím dále procházeli a vyzývali účastníky, aby odešli. Telemost pokračoval dál a když nezapůsobil ani zvuku poplašných sirén z reproduktorů, dostali ještě příděl hlasité hudby z chodby hotelu. Prý J.S. Bacha.


Akce skončila v 15:20, kdy se vyčerpal náhradní zdroj energie. Mezinárodní hotel se 600 pokoji byl po více než 2 hodiny zablokován a odpojen od el. energie.

"Je to těžké, fotografovat nádraží?" "Lehčí než něco jinýho," odpověděl Švejk, "poněvadž se to nehejbá a pořád to nádraží stojí na jednom místě a člověk mu nemusí říkat, aby se tvářilo příjemně."
Strážmistr mohl tedy svůj raport doplnit: "Zu dem Bericht No 2172, melde ich..."
A strážmistr se rozepsal: "Mezi jiným při mém křížovém výslechu udal, že umí fotografovat, a to nejraději nádraží. Aparát fotografický sice u něho nalezen nebyl, ale jest domněnka, že ho někde skrývá, a proto s sebou nenosí, aby odvrátil od sebe pozornost, čemuž nasvědčuje i jeho vlastní doznání, že by fotografoval, kdyby měl aparát u sebe."

O čempak si to asi včera šuškali Francois Hollande a VV Putin? Je možné, že takhle se vedou války?


Žádné komentáře:

Okomentovat