Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pondělí 16. května 2016

Jsou bojovníci a bojovníci

říjen 2013

Prezident Miloš Zeman vyznamenal plukovníka Jaroslava Vodičku "za zásluhy o stát v oblasti bezpečnosti státu a občanů“.
Prezident Miloš Zeman vyznamenal plukovníka Pavla Vranského "za zásluhy o stát v oblasti bezpečnosti státu a občanů".

duben 2014

Velvyslanectví Ruské federace v České republice
Pod kaštany 1, 160 00 Praha 6
K rukám mimořádného a zplnomocněného velvyslance pana Sergeje Kiseleva
V Praze dne 16. dubna 2014

Vážený pane mimořádný a zplnomocněný velvyslanče,
.....Obracíme se na Vás, vážený pane mimořádný a zplnomocněný velvyslanče, abychom Vás ujistili v této nelehké době o naší podpoře obranného úsilí Ruska a jeho zahraniční politiky. I představitelé Ruska, včetně prezidenta V. Putina, by měli vědět, že mezi Čechy, bez ohledu na to, co říkají někteří naši politici či odcizená média, mají hodně přátel, kteří se sympatiemi a pochopením sledují ruské aktivity, směřující k překonání devastujícího blokového vidění světa a jeho loupeživých „rytířů“, rozchvacujících z bohatství slabších národů vše, co je možné. Zvlášť oceňujeme hodnotové směřování ruské společnosti. V době nelehké pro Rusko se k vám přátelsky hlásíme. Chápeme vás a jsme s vámi!
Přejeme ze srdce Ruské federaci hodně zdaru při mírovém řešení současné mimořádně hluboké krizové situace.

S hlubokou úctou a přátelskými pozdravy
Ing. Jaroslav Vodička,
Předseda Českého svazu bojovníků za svobodu a Vlasteneckého fóra

březen 2016

Prohlášení plk.v.v. Pavla Vranského k oznámení o jeho rezignaci na funkce ve vedení ČSBS.

Prohlašuji text uvedený u tohoto oznámení za lživý a neodpovídající mému vystoupení na zasedání ÚV ČSBS dne 22. března 2016. Ani slovem jsem se nezmínil v souvislosti s rezignací na funkci místopředsedy a člena předsednictva ČSBS o svém věku a jsem přes tento věk v plné svěžesti mysli a duševní pohodě. Rezignaci jsem zdůvodnil ztrátou důvěry ve správné vedení Svazu.

23. března 2016 plk. v.v. Pavel Vranský

květen 2016

 „S obavami se ptáme, vedeni mnohdy zkreslujícími informacemi zejména médií veřejné služby, co miliony především ekonomických migrantů, kteří prchají za pohodlnějším životem, ne s touhou bránit svou vlast? Prchají, aby vytěžili náš, léta a prací generací před námi budovaný, evropský sociální a ekonomický systém. Ne proto, že doma žijí v nesvobodě, a pokud tak třeba žijí, nechtějí za změny k prospěchu svého lidu bojovat,“ 

„Mladí, zdraví muži s novými mobily v rukou, v kožených bundách za tisíce, se srdceryvnými fotkami topících se bárek na moři, vyrobených mnohdy i samotnými zločinnými převaděči,“ 

„Ohlížíme-li se nyní za minulostí a děsivostí druhé světové války, musíme se samozřejmě spolu s vrcholnými politiky naší země, ale i vratké EU vážně zamyslet nad tím, jak bránit tisícileté hodnoty naší kultury před invazí kultury jiné s cíli, které si můžeme domyslet, se zájmy, jež můžeme vytušit“, a Evropu uchránit před „třeba i řízenou invazí, která ji má v těch či oněch zájmech od základu změnit“.

Řekl Jaroslav Vodička, předseda ČSBS, 15. května 2016 během Terezínské tryzny 2016

Jaroslav Vodička

Poznámka:

Plukovník Pavel Vranský (* 29. dubna 1921, Lipník nad Bečvou) je válečný veterán, příslušník britského královského letectva a bojovník od Tobrúku.

Jaroslav Vodička se narodil 15. března 1948 v Grabštejně na Liberecku jako syn volyňských Čechů. V roce 1968 vstoupil do KSČ. Po vyřazení se stal velitelem samostatné strojní čety. V roce 1970 byl ze strany vyloučen a v roce 1974 propuštěn z armády. Jaroslav Vodička byl předsedou a je místopředsedou strany práv občanů v Ústeckém kraji.

Oba pánové aktivně podpořili kandidaturu Miloše Zemana při prezidentských volbách roku 2013.



Žádné komentáře:

Okomentovat