Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

sobota 14. května 2016

Hudební drby - květen 2016

  • Dne 16. května zahajuje jarní sezónu v Metropolitní opeře baletní soubor American Ballet Theatre. Na programu bude mimo jiné Herold: La Fille nal gardée, Rimský-Korsakov: Zlatý kohoutek, Adam: Korzáři, Prokofjev: Romeo a Jukie, Čajkovský Spící krasavice a Labutí jezero či Léo Delibes: Sylvia. Baletní sezóna v Metropolitní končí 2. července. Samotná opera pak v červnu a červenci jako každoročně organizuje řadu pěveckých recitálů v newyorských parcích.
  • Anna Netrebko zrušila svá plánovaná vystoupení v roli Normy s odůvodněním, že její hlas se ubírá jiným směrem. K tomu dodala, že je za to ráda a vděčí každému kilu které přibere. Je stále zřejmější, že její hlavní předností je zpěv, jinak nic moc. To spustilo lavinu přesunů sahající až do sezóny 2017-2018. Podstatné je, že v zahajovacím představení MET bude Normu zpívat Sondra Radvanovsky (Adalgisa - Joyce DiDonato, Pollione). Novou produkci představí také Royal Opera, kde místo Netrebko bude zpívat Sonya Yoncheva.
  • A nakonec zítra 15. května 2 hodiny po půlnoci, resp. dnes ve 20:00 EST, hraje v Carnegie Hall 28letá čínskoamerická klavíristická hvězda Yuja Wang. To si nelze nechat ujít, což umožní přímý přenos koncertu na medici.tv, kde bude k dispozici i v následujících dnech. 

Carnegie Hall, New York
14. května 2016 20:00
Yuja Wang, Piano

Program
BRAHMS Ballade in D Minor, Op. 10, No. 1
BRAHMS Ballade in D Major, Op. 10, No. 2
SCHUMANN Kreisleriana, Op. 16
BEETHOVEN Piano Sonata No. 29 in B-flat Major, Op. 106, "Hammerklavier"
  • Pražské jaro oznámilo, že slavný italský klavírista Mauricio Pollini (nar. 1942) ruší ze zdravotních důvodů svůj recitál dne 3. června v Rudolfinu. Se stárnoucími hvězdami bývají potíže.
  • Alain Douault, francouzský novinář, muzikolog, básník a důstojník Čestné legie píše v Opera Online o vídeňské inscenaci Donizettiho Dona Pasquale m.j. toto: "v pátek spojil Don Pasquale takřka ideální kvartet - tenora Juana Diego Floreze jako Ernesta, mladou moldavskou zpěvačku Valentinu Nafortinu jako Norinu, Adama Plachetku, který se ve 30 letech stal jedním z nejlepších barytonů své generace a dal Malatestovi obnovenou hloubku a Michele Pertusi...

Žádné komentáře:

Okomentovat