Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 31. května 2016

Hudební drby - květnové pokračování

Velké divadlo v Moskvě, které je poněkud ve stínu explicitně loajálního šéfa Mariinského divadla v St. Peterburgu, spouští svůj videokanál. Co všechno tam bude k vidění se asi ukáže během podzimu.
Dnes je tam trailer poslední premiéry sezóny Donizettiho Dona Pasquale, kde Norinu zpívá Venera Gimadieva, jejíž Violetta způsobila předloni oprávněnou senzaci v Glyndebourne. Ve Traviatě bude možné ji vidět koncem srpna a počátkem září v Drážďanech.


Vedle ní zpívá Igor Golovatenko Malatestu a Giovanni Furlanetto Dona Pasquale. Hudební nastudování řídil polský dirigent Michal Klauza.

Pro novou sezónu ohlásilo divadlo pouze pět premiér, a to Pucciniho Manon Lescaut, Brittenova Billy Budda, Weinbergova Idiota, Sněhurku Rimského Korsakova a Rossiniho Cestu do Říma (koncertně).

Před několika dny vidělo San Francisco semikoncertní provedení muzikálu “On the Town”, který napsal 26letý Leonard Bernstein v roce 1944. Ve čtyřech představeních dirigoval Michael Tilson Thomas svůj San Francisco Symphony oblečený v námořnických oblecích, který doprovázel zpěváky, tanečníky a herce z broadwayské inscenace 2014/15 doplněné mimo jiné operní hvězdou Metropolitní Isabel Leonard. (Tu bude možné vidět v listopadu ve Vídní ve dvou představeních Lazebníka sevillského)

On the Town - zcela vpravo Isabel Leonard
Clyde Alves a Isabel Leonard
Představení byla provedena v rámci oslav Memorial Day




Žádné komentáře:

Okomentovat