Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

neděle 12. srpna 2007

Rigondeaux a Lara se po zatčení v Brazílii vrátili na Kubu.


Profesionální kariéra kubánských boxerů Guillerma Rigondeauxe a Erislandy Lary může skončit ještě dřív, než začala. Oba na tajném místě severně od Rio de Janeira čekali na německé vízum, ale jelikož u sebe neměli pasy, brazilská policie je zatkla, aby prošetřila jejich identitu. „Tvrdí, že chtějí zpátky, protože jsou doma velmi oblíbení,“ cituje AP místního policistu Felicia Laterku.

„Po zběsilé reakci Castrova režimu se něco takového dalo čekat, ale snad je ještě šance, že brazilské orgány Rigondeauxe i Laru do Hamburku pustí,“ zadoufal Ahmet Öner, šéf německé profistáje Arena, se kterou oba boxeři podepsali smlouvy.

Doufal však marně. Po hysterické kampani doprovázené pronásledováním rodinných příslušníků se po 11 dnech vrátili domů. Tam dostali domácí vězení a byli vyřazeni z reprezentace.

Takže komu zvoní hrana? Samozřejmě Castrovi. A věřme, že i jeho režimu.

čtvrtek 2. srpna 2007

Svoboda před plotem Guantanama.



Rigondeax a Castro. Kdo z nich je odpočítáván?

V letošním roce emigrovalo z "ostrova svobody" 5 špičkových kubánských boxerů - olympijských vítězů a mistrů světa. Odlanier Solis, Yuriorkis Gamboa, Yan Barthelemy, Erislandy Lara a Guillermo Rigondeaux podepsali profesionální smlovy s německou stájí Arena-Box-Promotion. Poslední dva opustili kubánskou výpravu při Panamerických hrách v Brazílii koncem července. Na přímý příkaz Fidela Castra byli jejich rodinní příslušnící posazeni za mříže a majetek, který získali jako premie za svá vítězství, včetně domů a aut, byl konfiskován. A kolem Areny údajně krouží agenti kubánské vojenské špionáže. Je hezké, jak veliký vůdce kubánské revoluce, převaluje se na smrtelné posteli, dbá o blaho svého lidu.

Mír přichází z Gazy?


Radio Hamas zpívá pro Izrael.
Základem vysílání na vlně 107,2 FM jsou písně v hebrejštině. Podle listu The Jerusalem Post jsou texty mimořádně krvežíznivé a obsahují pasáže jako "chceme Šaronovu hlavu," "udělej z Židů fašírku" nebo "teroristický čin každou minutu."

V této souvislosti nelze nevzpomenout nechvalně známého Hitlerova propagandisty Goebbelse. Ten po letech, kdy dštil oheň a síru na "zvrácený a úpadkový" negerský jazz, dal dohromady orchestr vedený Karl Schwedlerem, který nahrál známé jazzové hity s podobně pronacistickými a antisemitskými texty, jež pak nechal vysílat přes frontu. Jejich efekt byl asi stejný, jako oněch dnešních. Nacismus válku prohrál a jeho prominenti, pokud neodešli ze světa dobrovolně, byli popraveni.