Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

čtvrtek 4. října 2007

Když ne na západ, tak kam tedy.

K velikému dubisku? Když to zkoušeli staročeši, car je prásknul císaři. O 50 let později se na odporu k carovu nástupci vyprofiloval československý stát. Spolupráce při osvobození za další války přerostla v dusivé sevření, aby o 20 let později nám slovanští bratři ukázali směr a cíl pomocí tisíců tanků a statisíců bodáků. A nástupce nástupcův touží po přátelství tak, že nebude-li, budou rakety zaměřovat a letadla vzlétat a atomové hlavice hrozit. Myslíte si, že s tímto kgb plukovníkem to konečně vyjde? Nebo byste doporučili, aby stát stál ztopořen jako strašák vprostřed pole, bez přátel a spojenců, vystaven větrům západním i východním, severním i jižním či obchcávání potulnými psy prašivými a tuláky zavšivenými?

neděle 12. srpna 2007

Rigondeaux a Lara se po zatčení v Brazílii vrátili na Kubu.


Profesionální kariéra kubánských boxerů Guillerma Rigondeauxe a Erislandy Lary může skončit ještě dřív, než začala. Oba na tajném místě severně od Rio de Janeira čekali na německé vízum, ale jelikož u sebe neměli pasy, brazilská policie je zatkla, aby prošetřila jejich identitu. „Tvrdí, že chtějí zpátky, protože jsou doma velmi oblíbení,“ cituje AP místního policistu Felicia Laterku.

„Po zběsilé reakci Castrova režimu se něco takového dalo čekat, ale snad je ještě šance, že brazilské orgány Rigondeauxe i Laru do Hamburku pustí,“ zadoufal Ahmet Öner, šéf německé profistáje Arena, se kterou oba boxeři podepsali smlouvy.

Doufal však marně. Po hysterické kampani doprovázené pronásledováním rodinných příslušníků se po 11 dnech vrátili domů. Tam dostali domácí vězení a byli vyřazeni z reprezentace.

Takže komu zvoní hrana? Samozřejmě Castrovi. A věřme, že i jeho režimu.

čtvrtek 2. srpna 2007

Svoboda před plotem Guantanama.



Rigondeax a Castro. Kdo z nich je odpočítáván?

V letošním roce emigrovalo z "ostrova svobody" 5 špičkových kubánských boxerů - olympijských vítězů a mistrů světa. Odlanier Solis, Yuriorkis Gamboa, Yan Barthelemy, Erislandy Lara a Guillermo Rigondeaux podepsali profesionální smlovy s německou stájí Arena-Box-Promotion. Poslední dva opustili kubánskou výpravu při Panamerických hrách v Brazílii koncem července. Na přímý příkaz Fidela Castra byli jejich rodinní příslušnící posazeni za mříže a majetek, který získali jako premie za svá vítězství, včetně domů a aut, byl konfiskován. A kolem Areny údajně krouží agenti kubánské vojenské špionáže. Je hezké, jak veliký vůdce kubánské revoluce, převaluje se na smrtelné posteli, dbá o blaho svého lidu.

Mír přichází z Gazy?


Radio Hamas zpívá pro Izrael.
Základem vysílání na vlně 107,2 FM jsou písně v hebrejštině. Podle listu The Jerusalem Post jsou texty mimořádně krvežíznivé a obsahují pasáže jako "chceme Šaronovu hlavu," "udělej z Židů fašírku" nebo "teroristický čin každou minutu."

V této souvislosti nelze nevzpomenout nechvalně známého Hitlerova propagandisty Goebbelse. Ten po letech, kdy dštil oheň a síru na "zvrácený a úpadkový" negerský jazz, dal dohromady orchestr vedený Karl Schwedlerem, který nahrál známé jazzové hity s podobně pronacistickými a antisemitskými texty, jež pak nechal vysílat přes frontu. Jejich efekt byl asi stejný, jako oněch dnešních. Nacismus válku prohrál a jeho prominenti, pokud neodešli ze světa dobrovolně, byli popraveni.

středa 25. července 2007

Lhaní do vlastní kapsy


Dnes bylo po osmi letech propuštěno 6 bulharských zdravotníků účelově obviněných libyjskými úřady ze zlovolného infikování 400 dětí AIDS a odsouzených k trestu smrti. Je neskutečné, že tahle špinavá lumpárna, tenhle surový státní terorismus, který někoho stál $400 mil. a EU tvář, když se podřídila diktátu Kaddáfího a normalizuje s Libyí vztahy, je cynicky oslavována jako obrovské vítězství filosofie a politiky EU. A ještě je vyzdvihována úloha Kaddáfího syna jako zprostředkovatele. S jakým svinstvem přijde Kaddáfí, Hamas, Lukašenko atd. příště.

úterý 24. července 2007

V Egyptě objevena největší pevnost z doby faraonů.


V Sinajské poušti byla objevena pevnost Tharo. Opevnění bylo velké 500 x 250 m, jeho stěny dosahovaly tlouštky 13 m a bylo v nich 24 pevnostních věží. Okolo pevnosti byl vodní příkop, přes který byly spouštěny padací mosty.

Již dříve objevili Američané a Francouzi 2 menší pevnosti vzdálené 7 a 15 km východně, které dohromady tvořily obranný systém, jenž chránil přístup k Per-Ramsesu, hlavnímu městu státu za dob faraona Ramsese II. Tharo bylo hlavním sídlem východní armády. Tyto nálezy tak potvrzují pravdivost zmínek o pevnostním systému na východních hranicích Egypty, které se nachází ve starých textech.

Ramses II. (1303-1213 př. Kristem), třetí faraon z 19. dynastie, se proslavil četnými vojenskými výpravami do oblasti východního Středomoří, teritoria dnešního Izraele, Libanon a dalších zemí. Hlavní město Per-Ramses vybudoval v deltě Nilu, asi 100 km severně od dnešní Káhiry. Proslul též jako budovatel chrámu v Karnaku. Ramses II. je považován za jednoho z nejmocnějších faraonů a je někdy nazýván Ramses Veliký.

neděle 8. července 2007

Není bratr jako bratr.


V pátek 6. července vyvolali dva občané Ruské federace v teplákách incident ve filmovém paláci Thermal v Karlových Varech při promítání ruského soutěžního filmu Prosté věci. Přišli pozdě, takže ztratili nárok na místo. Ulevili si prohlášením, že kdyby to sovětští vojáci při okupaci v srpnu 1968 Čechům pořádně osolili nebo je vybili, nikdo by si takové jednání v kině nedovolil. Potom si stoupli před diváky a dobře 15 min. jim záměrně zacláněli. Odstranit se je podařilo až po nabídce náhradních míst. Když pochopili, že šlo ze strany pořadatelů o lest, ještě dlouho se z foyer ozývaly hlasité nadávky v ruském jazyce.

úterý 3. července 2007

Nepříjemná pravda?


Pan Al Gore ve své nové knize "Útok na rozum" (The Assault on Reason) tvrdí: "Musíme zastavit shovívavost k odmítání a překrucování vědy. Musíme trvat na zastavení cynického používání pseudostudií, o nichž je známo, že jsou nepravdivé, k cílenému zamlžování schopnosti veřejnosti rozeznat pravdu." Gore opakovaně žádá, aby věda a rozum nahradily cynické politické pózy jako princip veřejné diskuse.

Pokud to myslí vážně, má nejednu příležitost to dokázat.

Tak třeba ve filmu "Nepříjemná pravda" (Inconvenient Truth) tvrdí, že ledovce v Himalájích se zmenšují v důsledku globálního oteplování. Přitom časopis Americké meteorologické společnosti Journal of Climate již v září 2006 oznámil: "Ledovce v himalájských horách se zvětšují, což uvádí ve zmatek panikáře globálního oteplování.... "

Gore tvrdí, že sněhové vrcholky Kilimandžára se zmenšují v důsledku globálního oteplování. Přitom v časopise Nature ze 23. listopadu 2003 se lze dočíst: "Ačkoli je snaha obvinit z mizení ledu globální oteplování, vědci se domnívají, že pravděpodobnější příčinou je odlesnění úpatí hory. Vítr, který není zvlhčován lesy je suchý a led se odpařuje.

Gore prohlašuje, že globální oteplování způsobuje růst počtu tornád. Přitom Mezivládní panel OSN o klimatických změnách v únoru sdělil, že neexistuje žádný vědecký důkaz potvrzující toto spojení.

Zvedne pan Gore rukavici, kterou si svým voláním po respektování vědy sám hodil?

Volně podle http://www.suntimes.com/news/otherviews/450392,CST-EDT-REF30b.article

sobota 30. června 2007

proč ukradl Hamás myšáka Mickey


Aneb proč ukradl Hamás myšáka Mickey a čeho se má bát Evropa

Televizní stanice Hamasu Al Aksa odvysílala poslední díl dětského seriálu Průkopníci zítřka, jehož hlavním hrdinou byl Farfour, dvojník Mickey Mouse. Ten byl zavražděn izraelským úředníkem, jemuž odmítl prodat svou půdu a nazval ho teroristou. Pro méně chápavé diváky pak dětská moderátorka konstatovala, že "Farfour se stal mučedníkem, když bránil svou zem... byl zabit vrahy dětí. " Fatáh vyjádřil s pořadem hrubý nesouhlas.

To ruský vládce včera dekoroval 60 televizních pracovníků za "большой вклад в развитие отечественного телевидения и многолетнюю плодотворную работу." Mezi nimi byl i jistý Malkov, který přes své mládí stačil poplivat Chodorkovského, Berezovského, Juščenka a zatím poslední jeho obětí je Kasparov v dokumentu "Kdo objednává chaos."

Je zajímavé, že policie, která krátce před shromážděním "Nesouhlasících" dne 9. června, jejichž hlavní postavou je tentýž Kasparov, zabavila celou tiráž jejich novin, vyzvala minulý týden organizátory, aby si oněch 150 tis. výtisků zase hezky vyzvedli, protože v nich nebylo nalezeno nic závadného.

To Berezovský dopadl hůř, neboť v jistém bývalém pracovníkovi ruských tajných služeb Vjačeslavu Žarko se hnulo svědomí a v televizi hezky popsal, jak ho britská MI6 ve spolupráci s Berezovským a nebožtíkem Litviněnko naverbovala ke spolupráci. Příště si možná vzpomene, že zápis dělala Politkovská.

A aby i ti hloupí věděli, že sranda skončila a zač je toho loket, tak bard ruské politické scény Viktor Černomyrdin v Jaltě povstal na obranu ruského jazyka a sdělil poněkud vyvaleným Evropanům, že oni všichni budou mluvit rusky. A aby bylo úplně jasno co tím chtěl říci, obrácen k bývalému polskému prezidentovi Kwasnievskému dodal: "V sovětských dobách nemusel Sovětský svaz budovat v Polsku školy a přece umíte rusky."