Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 25. července 2007

Lhaní do vlastní kapsy


Dnes bylo po osmi letech propuštěno 6 bulharských zdravotníků účelově obviněných libyjskými úřady ze zlovolného infikování 400 dětí AIDS a odsouzených k trestu smrti. Je neskutečné, že tahle špinavá lumpárna, tenhle surový státní terorismus, který někoho stál $400 mil. a EU tvář, když se podřídila diktátu Kaddáfího a normalizuje s Libyí vztahy, je cynicky oslavována jako obrovské vítězství filosofie a politiky EU. A ještě je vyzdvihována úloha Kaddáfího syna jako zprostředkovatele. S jakým svinstvem přijde Kaddáfí, Hamas, Lukašenko atd. příště.

úterý 24. července 2007

V Egyptě objevena největší pevnost z doby faraonů.


V Sinajské poušti byla objevena pevnost Tharo. Opevnění bylo velké 500 x 250 m, jeho stěny dosahovaly tlouštky 13 m a bylo v nich 24 pevnostních věží. Okolo pevnosti byl vodní příkop, přes který byly spouštěny padací mosty.

Již dříve objevili Američané a Francouzi 2 menší pevnosti vzdálené 7 a 15 km východně, které dohromady tvořily obranný systém, jenž chránil přístup k Per-Ramsesu, hlavnímu městu státu za dob faraona Ramsese II. Tharo bylo hlavním sídlem východní armády. Tyto nálezy tak potvrzují pravdivost zmínek o pevnostním systému na východních hranicích Egypty, které se nachází ve starých textech.

Ramses II. (1303-1213 př. Kristem), třetí faraon z 19. dynastie, se proslavil četnými vojenskými výpravami do oblasti východního Středomoří, teritoria dnešního Izraele, Libanon a dalších zemí. Hlavní město Per-Ramses vybudoval v deltě Nilu, asi 100 km severně od dnešní Káhiry. Proslul též jako budovatel chrámu v Karnaku. Ramses II. je považován za jednoho z nejmocnějších faraonů a je někdy nazýván Ramses Veliký.

neděle 8. července 2007

Není bratr jako bratr.


V pátek 6. července vyvolali dva občané Ruské federace v teplákách incident ve filmovém paláci Thermal v Karlových Varech při promítání ruského soutěžního filmu Prosté věci. Přišli pozdě, takže ztratili nárok na místo. Ulevili si prohlášením, že kdyby to sovětští vojáci při okupaci v srpnu 1968 Čechům pořádně osolili nebo je vybili, nikdo by si takové jednání v kině nedovolil. Potom si stoupli před diváky a dobře 15 min. jim záměrně zacláněli. Odstranit se je podařilo až po nabídce náhradních míst. Když pochopili, že šlo ze strany pořadatelů o lest, ještě dlouho se z foyer ozývaly hlasité nadávky v ruském jazyce.

úterý 3. července 2007

Nepříjemná pravda?


Pan Al Gore ve své nové knize "Útok na rozum" (The Assault on Reason) tvrdí: "Musíme zastavit shovívavost k odmítání a překrucování vědy. Musíme trvat na zastavení cynického používání pseudostudií, o nichž je známo, že jsou nepravdivé, k cílenému zamlžování schopnosti veřejnosti rozeznat pravdu." Gore opakovaně žádá, aby věda a rozum nahradily cynické politické pózy jako princip veřejné diskuse.

Pokud to myslí vážně, má nejednu příležitost to dokázat.

Tak třeba ve filmu "Nepříjemná pravda" (Inconvenient Truth) tvrdí, že ledovce v Himalájích se zmenšují v důsledku globálního oteplování. Přitom časopis Americké meteorologické společnosti Journal of Climate již v září 2006 oznámil: "Ledovce v himalájských horách se zvětšují, což uvádí ve zmatek panikáře globálního oteplování.... "

Gore tvrdí, že sněhové vrcholky Kilimandžára se zmenšují v důsledku globálního oteplování. Přitom v časopise Nature ze 23. listopadu 2003 se lze dočíst: "Ačkoli je snaha obvinit z mizení ledu globální oteplování, vědci se domnívají, že pravděpodobnější příčinou je odlesnění úpatí hory. Vítr, který není zvlhčován lesy je suchý a led se odpařuje.

Gore prohlašuje, že globální oteplování způsobuje růst počtu tornád. Přitom Mezivládní panel OSN o klimatických změnách v únoru sdělil, že neexistuje žádný vědecký důkaz potvrzující toto spojení.

Zvedne pan Gore rukavici, kterou si svým voláním po respektování vědy sám hodil?

Volně podle http://www.suntimes.com/news/otherviews/450392,CST-EDT-REF30b.article