Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pátek 8. března 2013

První konzul nebo císař?

Tak Chavezova mrtvola se bude balzamovat, řekl jeho zástupce na zemi Nicolás Maduro. "Národu a světu chci říci, že jsme rozhodli o nabalzámování těla našeho velitele. Takže zůstane navěky v muzeu, kde si ho lidé budou moct prohlédnout - stejně jako Ho Či Mina, Lenina nebo Mao Ce-tunga." A sjíždějí se hosté, a ne ledajací, třeba Ahmadinedžád a Lukašenko.

Truchlící Lukašenko s Koljou,
designovaným nemanželským následníkem běloruského trůnu
A aby si to lid užil, státní smutek bude prodloužen o další týden. Nejspíš ale nejde ani tak o smutek, jako o kalkul. Do 30 dnů mají proběhnout volby, ve smutku se volebně neagituje, leč zastupující prezident a kandidát vůdcem naznačený bude z titulu smutku v televizi pořád. Že ruský prezident vyjádřil nebožtíkovi obdiv nemůže překvapit. Že je však zarmoucen britský ministr zahraničních věcí, tak to ano. Má snad k Chavezovým pozůstalým bližší vztah než k těm 2 lidem, co na světě umírají každou sekundu? Zaplať pánbůh, že už nemáme nabalzamovaného Gottwalda, a Klaus, který měl tak hezky našlápnuto na "Otce vlasti 2", si to nakonec všechno zkazil. Snad se nedočkáme toho, že se jednou bude balzamovat doživotní první konzul Zeman.

Žádné komentáře:

Okomentovat