Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 3. července 2019

Woody ve Scale

Po 51 filmech debutoval 83letý Woody Allen jako operní režisér ve Scale. Od 6. do 19. července zde bude na programu opera Giacoma Pucciniho "Gianni Schicchi.". Americký filmař ji poprvé režíroval v Los Angeles Opera v roce 2008, kde titulní roli zpíval britský barytonista Thomas Allen. Tentokrát se v ní představí italský baryton Ambrogio Maestri.


Námět opery vychází z epizody "Božské komedie" Danteho Alighieriho. „Jsem velmi zaměstnaná osoba. A tak jsem velmi rád, že jsem se mi podařilo odtrhnout se od filmů, abych provedl Pucciniho v divadle jako je La Scala,“ řekl Allen při prezentaci inscenace za přítomnosti ředitele Scaly Alexandra Pereiry na tiskové konferenci v Miláně. "Gianni Schicchi" je pro něj ideální operou: "Je krátká a vtipná," řekl americký režisér. Pro své režijní pojetí se inspiroval italskými neorealistickými filmy z 50. let.

Po skončení letí Allen do San Sebastiana, kde natáčení jeho nového filmu začne během dvou týdnů. Roli hraje i vítěz Oscara Christoph Waltz.

Allenova poslední práce z roku 2017 "Deštivý den v New Yorku" bude mít premiéru až letos v říjnu. Nicméně se zdá, že Allen překonal problémy s #MeToo, které způsobily její roční odklad, i když první uvedení se odehraje na Ukrajině.




Žádné komentáře:

Okomentovat