Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

sobota 20. července 2019

Co se v mládí naučíš...

Edwin E. “Buzz” Aldrin, Měsíc planety Země, 20. července 1969


Jeden z nejoptimističtějších momentů 20. století, přestože ve Vietnamu zuřila proxy válka mezi komunismem a Západem. Čtyři hodiny nato jsem po probdělé noci dovrávoral do biochemického praktika.

V Praze o měsíc později umírali lidé při demonstraci proti 1. výročí okupace země armádami Varšavské smlouvy a jistý začínající ambiciózní prognostik jménem Miloš Zeman byl stále ještě věrným členem KSČ, z níž se nechal vyloučit až v roce 1970. Za dalších 20 let tvrdil: "Začíná střízlivý rozbor budoucích příležitostí a rizik, při kterém často s hrůzou zjišťujeme, že nejvýraznější rizika mohou vzniknout jako důsledek nekvalifikovaných rozhodnutí." Dnes, 30 let poté, navštěvuje komunistické sjezdy, plazí se před komunistickou Čínou a snaží se zadlužit zemi stamiliardovými náklady na stavbu absurdního megalomanského kanálu tří moří, v Praze vrcholí akce nesouhlasu demonstrací, jíž se účastní téměř 300 000 lidí. 

Průzkumné vozítko NASA Curiosity, planeta Mars, květen 2019


Rusko morálně podporované komunistickou Čínou vede již šestý rok proxy válku se Západem na Ukrajině a vyhrožuje Gruzii, jejíž část okupuje.

Co se v mládí v KGB naučíš...

Žádné komentáře:

Okomentovat