Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pátek 24. srpna 2018

Hugův odkaz

1999 - Hugo Chavez nastoupil do úřadu prezidenta Venezuely a při návštěvě Kuby řekl: "Venezuela směřuje ke stejnému moři jako kubánský lid, moři štěstí, skutečné sociální spravedlnosti a míru ..."
2005 - Venezuelský prezident Hugo Chavez vyhlásil jako cíl své vlády socialismus 21. století a nakoupil v Rusku zbraně za 4 mld. $ včetně 100 000 samopalů Kalašnikov.
2006 - Putin daroval Chavezovi zlatý Kalašnikov.
2007 - Chavez znárodňuje ropné společnosti.
2008 - Rusko vyslalo své vojenské námořní lodě na přátelskou návštěvu Venezuely, ta mu na oplátku nabídla území pro vybudování vojenských základen.
2013 - Chavez umírá a předseda KSČM Filip prohlašuje: "Odkaz Huga Cháveze povede Venezuelu k lepší budoucnosti". Z Moskvy zní: "Nechť práce, příklady a myšlenky Huga Cháveza nás nadále inspirují a učí a jeho revoluční internacionalismus ať je studován a ctěn." Novým prezidentem Venezuely se stává Nicolás Maduro, který prohlásil, že se mu Hugo zjevil jako ptáček a vyzval ho k pokračování v jeho boji.
2016 - Vyškovští komunisté slaví Chavezovy narozeniny.
2017 - Venezuelská policie vraždí protestující občany, vláda bojuje proti hladovění doporučením pěstovat králíky, mezi 22 přáteli Venezuely v čs. parlamentu je 17 komunistů.
2018 - HDP ve Venezuele klesl na polovinu, 90 % obyvatel se nachází pod hranicí chudoby, až 4 miliony lidí již uprchly ze země. Ani k tomu není třeba válka, stačí socialismus 21. století.

Jsou lidé, kteří dnes říkají: "Jó, Hugo, to byl pašák, ale ten řidič a odborář Maduro je špatný prezident. Jako bych to už někde slyšel. Jó, Lenin, to byl pašák...

2018 - česká vláda je závislá na KSČM, podle Babiše i Hamáčka demokratické partaji, jejíhož sjezdu se zúčastnil prezident Zeman. A vesele rozdává miliardy a ve chvíli, kdy ekonomika sice šlape, ale je na prahu zpomalení, zvětšuje díru do rozpočtu.

Hugovi nejvěrnější:








Žádné komentáře:

Okomentovat