Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 11. července 2018

Šťastné Vánoce

Radši teď než v prosinci!


24. prosince
Procházel jsem se po Praze. I do Paříže jsem zaskočil. Tisíce m, mar, dokonce i jedna Mari. Ale Marie žádná. Teda, jedna se jí zezadu podobala, ale byla to nakonec jen Mařena. Asi už ji má Ježíšek schovanou pro mne. Ježíšku! Nezapomeň! Víš přece cos mi slíbil. Olda.

25. prosince
Teda Ježíšku. Tys to zpackal. Domluva byla přece jasná - Marii. A ty - Nokii. To musíš bejt vopravdu svatej, když nevidíš ten rozdíl. Kde je? Kam jsi ji zasel? Nevěřím ti už ani slovo. Jakýpak pokoj lidem dobré vůle. Tý jsem měl až dost a jak to dopadlo. K čertu s křesťanama. Ráno jsem byl v synagoze, zítra zkusím mešitu. Olda.

26. prosince
Milá Marie, protože je Ježíšek vrták, jsem zase sám. Božíhodová husa chutnala jak BSE-hovězí a Popelce tekly slzy po obrazovce. Ty sama nemůžeš přijít? Co by ti to udělalo? Určitě nejsi daleko. I kdybys náhodou nepřišla, nepřestanu po tobě touzit. Opovaž se nepřijít. Olda.

27. prosince
Marie. Volal jsem ti všude a ty nikde. Taky je ti po Vánocích špatně? Koupil jsem ti kytku jarních kopretin. Víš přece jak voní kopretiny v zimě. A teď nevím, kam s ní. Milá Marie. Ozvi se. Chci tě. Ještě, že si tě dovedu představit. Ale stejně to není ono. Olda.

28. prosince
Konečně, Marie. Říkáš na Kanárech. Jo. Ježíšek tě tam zapomněl a nemáš na letenku. Nemám se zlobit a mám si pro tebe přijet. Tak to teda ne. Vola ze mně neuděláš. Hele, dokuř toho jointa, sedni si na metro a okamžitě přijeď. Jsem ochoten ti zaplatit i taxíka. Proč jen jsem nenašel zalíbení v někom jiným? Třeba v Lucii. Ta sedí od rána do večera doma a vyšívá. Olda.

29. prosince
Milá Marie. Byla to krása až to bolí. Nemůžu spát, srdce mi buší. Už jsem myslel, že se stal zázrak, ale nestal. Když jsem se probudil, zase jsi tam nebyla. Jen sen mne ošálil. Olda

30. prosince
Marie. Jdu nakoupit. Budeš se mnou pít zítra šampaňské? No pro jistotu ho koupím. Co kdyby ses objevila. A ráno kaviár. Pamatuješ přece vloni? Olda

31. prosince
Marie, nevím kde jsi, ale jsem duchem s tebou. Nelíbej se s cizíma mužskejma, když tam nejsem. A nezapomeň: tvoje novoroční předsevzetí jsem já. Olda.

1. ledna
Milá Marie. Včera jsem připil i na tebe. Přeji ti, abys v tomhle roce "byla ve mně a já v tobě". Ale hlavně buď svá. Olda.

2. ledna
Zpráva pro pozůstalé. S Marií je konec, zaškrtil jsem ji krátce poté, co přišla domů. Mejl následuje. Olda.
-----------------------------

Tohle je 16 let starý soubor, který jsem našel v počítači. Že bych ho napsal já?

Žádné komentáře:

Okomentovat