Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 28. února 2018

Dvě tváře Ruska

"Můj vztah k tomuto městu hodně souvisí s mým vztahem k mému rodnému městu, Petrohradu. To je stejně jako Praha světově výjimečné svou krásou. A pokud se člověk narodí do krásy, je k ní citlivý. Ráno dorazím do Rudolfina a vnímám ušlechtilost a ducha téhle budovy. Pak vyjdu na podium a slyším, jak zní tenhle sál a zdejší orchestr a jsem nesmírně šťastný, protože se cítím doma. A tak tu chci pokračovat. Budeme se společně měnit, společně rozvíjet a dělit se o to, co nás spojuje s publikem v Praze, v České republice a po celém světě."


To říká v tomto interview Semjon Byčkov, charismatický dirigent světového formátu, designovaný šéfdirigent České filharmonie, ruský Žid, který ve 22 letech emigroval ze SSSR.

A dnes večer je na programu koncertu v Rudolfinu Dvořákův violoncellový koncert a Čajkovského 4. symfonie a Sergej Byčkov bude stát za dirigentským pultem.

Vynikající ruský skladatel 19. století a skvělý dirigent 21. století i když s americkým občanstvím a žijící v Paříži, to je jedna tvář Ruska. 

A ta druhá? World Anti-Doping Agency (WADA) počínaje 1. dubnem 2018 nepřijme žádnou přihlášku na mezinárodní sportovní soutěž, pokud by se měla konat v zemích, kde neexistuje domácí antidopingová agentura, jejíž úroveň odpovídá standardům WADA. Ruská organizace ROSADA sice existuje, ale od listopadu 2015 její činnost neodpovídá antidopingovému kodexu. Turnaje, které byly schváleny dříve, jako Světový pohár v biatlonu v březnu letošního roku nebo fotbalové  mistrovství světa v červnu a červenci, se konat budou, dál zatím nic.. 

Můj závěr je jasný. Na koncert jdu, obě sportovní soutěže ignoruji. Ostatně Český svaz biatlonu také.

Žádné komentáře:

Okomentovat