Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

čtvrtek 2. února 2017

Hudební drby - leden/únor 2017

Vídeňští filharmonici nabízeli pár vrácených vstupenek na novoroční koncert po 800 €.  A příští rok bude koncert dirigovat Riccardo Muti - již popáté. Z žijících dirigentů se mu vyrovná pouze Zubin Mehta.

Po čtyřech měsících léčení hematomu na hlasivkách a následné rehabilitaci se vrátil na scénu pařížského divadla Bastille tenorista Jonas Kaufmann.


Vídeňská státní opera dává v únoru následující internetové přenosy za úplatu 14 €:
sobota 11.2. Giuseppe Verdi: Nabucco, v hlavní roli nestárnoucí Leo Nucci
neděle 26.2. Gaetano Donizetti: L´Elixir d´amore s Olgou Peretyatko a Adamem Plachetkou

Rakouská veřejnoprávní stanice ORF spustila jako společný projekt s Unitel audiovizuální platformu umožňující on-line sledování oper, koncertů, baletů a dokumentů jak v živých přenosech, tak i z rozsáhlého archivu. Fidelio je dostupný nepřetržitě na www.myfidelio.at, v televizi prostřednictvím Amazon Fire TV, Apple TV, Airplay a Google Chromecast a jako aplikace pro iOS a android. Předplatné lze koupit na 30 dní, 90 a 365 za 14,90 v prvém případě, resp. 41 a 149 €. Pro českého zájemce je nevýhodou, že vysílání je dostupné pouze pro diváky v německy mluvících zemích (Rakousko, Německo, Švýcarsko)

Semjon Byčkov je uměleckým ředitelem projektu |České filharmonie, jehož cílem je nahrát všechny Čajkovského symfonie a koncerty. Byčkovův projekt Čajkovský je ale podstatně širší a tak v říjnu hrál s BBC Symphony Orchestra serii koncertů nazvanou Beloved Friend: Tchaikovsky Project a v současné době uvádí Čajkovského skladby v New Yorku s New York Philharmony Orchestra v rámci festivalu Beloved Friend – Tchaikovsky and His World: A Philharmonic Festival.

Žádné komentáře:

Okomentovat