Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 3. ledna 2017

Vánočně novoroční pozdravení

RUSKO - PUTIN
Chci vám upřímně poděkovat... za porozumění a důvěru, za vaši opravdovou, bezprostřední starost o Rusko... Rok 2016 končí. Nebyl jednoduchý, ale obtíže, kterým jsme čelili, nás semkly a přiměly nás odhalit ohromné rezervy našich možností zajistit postup kupředu. To nejdůležitější je, že věříme sami sobě, že věříme ve svou sílu a ve svoji zemi."

Trochu to kazil ten velvyslanec zastřelený v Turecku a tajemně zřícené letadlo na cestě do Sýrie. A s těmi rezervami to také není tak slavné, stagnace už trvá příliš dlouho. A samozřejmě na prvním místě je stát, důvěra v jeho vládce a semknutí lidu kolem něj.

ČESKO - ZEMAN
Ten předvedl klasický projev z dob budování socialismu, chybělo jen poděkování dojičkám. Nezapomněl ovšem zdůraznit, že v Bruselu sedí banda hlupáků. Což podpořil útokem na Centrum pro boj s dezinformacemi při ministerstvu vnitra. Označil je za cenzuru a ideovou policii, přestože, nebo možná právě proto, že jde o součást obrany proti dezinformační propagandě, která proudí do Evropské unie z Ruska. Proti uprchlíkům pak nic nemá, ale k nám nesmí. Forma, kterou použil, je sice mírnější než při vystoupeních před příznivci na náměstích menších sídel, ale obsah se nemění.

Těsně před koncem roku pak poskytl rozhovor Parlamentním listům, ve kterém označil evropské politiky za zbabělce a sebe pasoval do role koordinátora boje velmocí proti terorismu.

Vím zcela jistě, koho volit nebudu.

SLOVENSKO - KISKA
„Posílat lidi do plynu, i když jen na internetu, je jednoduše nepřípustné. Vyvolávat nenávist a zlobu vůči celým skupinám lidí, národnostem, náboženstvím, a nebo o nich tvrdit, že jsou méněcenné, to musí být pro každého slušného člověka nepřípustné a netolerovatelné. A to i na internetu... Přát komukoliv, včetně politickému oponentovi, smrt – i když ,jen‘ na internetu – je jednoduše nepřípustné. Tvrdit, že každý Rom je příživník nebo že každý muslim je potenciální terorista, je hloupé a nepravdivé. Nesmíme tolerovat, když někdo takovými a jinými způsoby šíří hněv a zlobu... Dejme najevo, že za slušností není strach. Dejme najevo, že slušnost není slabost. Slušnost musí být znovu slyšet. Ukažme sílu slušnosti mezi sebou v každodenním životě i na internetu a sociálních sítích.“

------------------------
Stačí málo, aby o sobě  tito lidé podali svědectví. Ruský prezident je všemocným vládcem. Ani u nás, ani na Slovensku však prezident není tím, kdo by měl vykonávat praktickou politiku. Je proto smysluplnější, když jako autorita mluví o morálce a obecně lidských otázkách a ne o tom, kolik aut se vyrobilo a jestli pršelo. A už vůbec je nepřípustné, aby šířil strach a nenávist.

Žádné komentáře:

Okomentovat