Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 22. června 2016

Pseudoelita a dobroser?

Jak dojemné. Hradní mluvčí Jiřík Ovčáček, maje na paměti prezidentův zářný příklad, se stal bojovníkem za svobodu, a když už, tak přímo v Lidicích. Jeho šéf, který spolubojuje již celé 3 roky, byl v úterý 21. června vyznamenán Českým svazem bojovníků za svobodu (jehož předsedou je čelný člen jeho partaje SPO, jenž je bojovníkem za svobodu proto, že po roce 1969 ho komunisté vyhodili ze své partaje, přičemž skromně tají, že později tam znovu vstoupil) za "dlouhodobou podporu svobody a demokracie". Ocenění získal také jeho další sluha Forejt, kterého prezident tlačí za věrné služby do Vatikánu. Aby dokázal, že vyznamenání si plně zaslouží, odhalil Zeman na sjezdu ČSBS "pravdu" o knězi Halíkovi jako člověku, který si neváží lidu a nemluví pravdu, je pseudoelita a nepřítel společnosti. Prezident prý se inspiroval označením dobroser, které pro takové osoby vymyslel senátor Kubera, oslavenci zřejmě blízký nejen svým vášnivým huličstvím.

Zeman a jeho spolubojovník za svobodu, kardinál a arcibiskup Duka
"Zrádný" katolík bude vyznamenán teprve dnes, 22. června, a to čestným doktorátem univerzity v anglickém Oxfordu jako čtvrtý Čech po Masarykovi, Benešovi a Havlovi. Spolu s ním toto ocenění převezme mimo jiné prof. Paul Krugman, laureát Nobelovy ceny za ekonomii; Lord Mance, soudce Nejvyššího soudu Spojeného království, slavný japonský architekt Kazuyo Sejima; hlavní designér společnosti Apple Jonathan Ive; či finský skladatel Arvo Pärt. Kromě toho se v roce 2016 dostal udělením Templetonovy ceny do prestižní společnosti lidí jako Matka Tereza, Solženicin, dalajláma nebo Weizsäcker.

Halík a papež František
O víkendu jsem byl v Litomyšli. Tamější slavné gymnázium založili před více než 300 lety jiní dobroserové - katoličtí piaristé. To je pořádná stopa. Těžko říct, jaká bude stopa Českého svazu bojovníků za svobodu v roce 2316, když se již dnes zbavuje svého majetku zděděného po československých legionářích, a výtěžek spokojeně prožírá.

Žádné komentáře:

Okomentovat