Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pondělí 4. dubna 2016

Návrat na jeden večer po 23 letech

Kdo by neznal okouzlující Karajanovu sopranistku z z jeho prvního a současně posledního novoročního koncertu ve vídeňském Musikvereinu 1. ledna 1987, americkou divu Kathleen Battle.


Tato univerzální a půvabná zpěvačka byla velkou hvězdou Metropolitní opery od roku 1977 do počátku roku 1994, kdy ji ředitel Volpe vyhodil pro neprofesionální jednání při zkouškách. Nezachránilo ji ani přátelství s uměleckým ředitelem Jamesem Levinem, který ji pro MET objevil. Personál prý jejímu uvolnění tleskal. Od té doby už v žádné opeře nezpívala, ale koncertovala a podílela se na celé řadě projektů. Mezi její oblíbený repertoár vždy patřily spirituály. Ty, vedle klasické hudby, zpívala i v roce 1987 v Salzburgu doprovázena Levinem, a za záznam získala jednu z celkem pěti cen Grammy, které za své nahrávky dostala.


Letos 13. listopadu se na jeden večer do Metropolitní opery vrátí s pořadem “Underground Railroad: A Spiritual Journey.” Ať už se před těmi 22 lety stalo cokoli, přejme jí to. Pomůže však toto gesto Metropolitní zadržet úbytek návštěvníků?

Žádné komentáře:

Okomentovat