Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pátek 1. dubna 2016

Je pokrok pokrok?

Před 12 lety koupil Google projekt Picasa, ze kterého se stal velice užitečný pomocník pro správu fotografií primárně uložených na HD, jejich editaci, vytváření alb a publikaci na picasovském úložišti.

V červnu 2011 spustil google paralelně projekt google+, který m.j. zahrnuje ukládání fotografií webového úložiště a publikování.

Vloni pak google oddělil práci s fotografiemi od google+ a spustil program photos.google. Ten dokáže automaticky stahovat nové fotografie ze zařízení v nichž je aktivován účet google a ukládat je v zásadě neúplatně na disk google v neomezeném množství. Fotografie lze on-line upravovat, vytvářel alba. V zásadě jde o nenáročné aktivity orientované v prvé řadě na uživatele mobilů. Stahování z PC a fotoaparátů a paměťových karet k němu připojených umožňuje program (gpautobackup_setup.exe, 2,5 MB), kde lze nastavit m.j. adresář PC, ze kterého se má po spuštění nahrávat.

Pokud jde o program Picasa, jeho vývoj google ukončil 15. října 2015 verzí 3.9.141.259, která je deklarována jako kompatibilní s Windows 10.

Dne 12. února 2016 google oznámil, že 15. března ukončí

https://plus.google.com/photos/101...775/album/626.../626...

https://picasaweb.google.com/101...775/"název alba"#slideshow/626...

Co naopak nefunguje je vkládání slideshow do bloggeru


Žádné komentáře:

Okomentovat