Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pátek 11. prosince 2015

Hudební drby - prosinec 2015

  • Dmitri Hvorostovsky převzal dne 12. října z rukou prezidenta Ruské federace VV Putina Řád Alexandra Něvského. Že by přerušil MET předčasně ne kvůli nemoci, ale kvůli tomuhle?

  •  Desirée Rancatore převzala v Corregiu cenu Luciana Pavarotti 2015.  Ta je udělována od roku 2007 každoročně jednomu vynikajícímu hudebníkovi. Mezi nositeli této ceny jsou Leo Nucci, José Carreras, Andrea Bocelli, Mirella Freni, Raina Kabaivanska, Saimir Pirgu, Daniela Dessì and Fabio Armiliato.

  • Daniel Barenboim převzal 4. listopadu cenu Golden Victoria za celoživotní dílo, kterou každoročně uděluje Svaz německých vydavatelů. Mezi dřívějšími příjemci ocenění jsou jména jako Peres, Kissinger, Kohl či Gorbačov.


  • Nejstarší americký hudební časopis Musical America, který vychází od roku 1898, předal 8. prosince v Carnegie Hall své výroční ceny. Umělcem roku byl vyhlášen dirigent Yannick Nézet-Séguin, v jiných kategoriích na příklad Tod Machover (skladatel roku) a Mark Padmore (zpěvák roku).
  • Opera News, hudební časopis založený v roce 1939 a dodnes provozovaný Metropolitan Opera Guild uděluje od roku 2005 Opera News Awards. Za rok 2015 to jsou tito zpěváci: Joseph Calleja, Elīna Garanča, Waltraud Meier, Anna Netrebko, and José van Dam. Cenu převezmou 10. dubna 2016 v rámci slavnosti v Plaza Hotel, New York City. 

  • COLLEGIUM 1704, COLLEGIUM VOCALE 1704, VÁCLAV LUKS, Hana Blažíková, Kamila Mazalová, Václav Cížek a Tomáš Král vystoupí 3. května v komorním sále Berliner Philharmonie (velikostí srovnatelném s Dvořákovou síní Rudolfina) s programem:
    Johann David Heinichen: Concerto a 7 in G major S 214
    Johann Sebastian Bach: Mass in G minor BWV 235
    Jan Dismas Zelenka: Missa Omnium Sanctorum in A minor ZWV 21

  • Magdalena Kožená, Ondřej Havelka a Melody Makers vystoupí 24. června 2016 v komorním sále Berliner Philharmonie a 28. června v pražské Lucerně v programu věnovaném americkému jazzovému muzikantovi Cole Porterovi. Následovat budou koncerty v Katovicích a 2x v Londýně. 

  • Český večer na berlínské Waldbühne se uskuteční 26. června 2016. Berlínské filharmoniky bude dirigovat Yannick Nézet-Séguine a na housle bude hrát Lisa Batiashvili v následujícím programu:
    Bedřich Smetana: Má vlast - Vltava
    Antonín Dvořák: Konzert für Violine und Orchester a-Moll op. 53
    Antonín Dvořák: Symphonie Nr. 6 D-Dur op. 60

    V následujících dnech se bude stejný koncert opakovat v Dusseldorfu, Dortmundu, Wiesbadenu a italské Florencii.  

  • Čas opravdu není přítel člověka...
         
         A takoví byli v roce 1973 
  

Žádné komentáře:

Okomentovat