Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

sobota 12. prosince 2015

Bojový tandem RF

Tak Rusové vypustili křídlatou raketu v Barentsově moři a Šojgu se prokec, že zkouší univerzální bezpilotní stroj, který rychlostí 800 km/hod. bude vbrzku provádět výzvědné i útočné úkoly. Já to vidím tak, že do roka obsadí ISS, do dvou osvobodí Měsíc a vysadí tam Putina, aby byl blíž centrálnímu mozku lidstva. Pak se vrátí na zem, a začnou řešit zásobování obyvatel rajčaty. Putin zatím na měsíčním ranči SVR imeni JV Stalina připraví kolonizaci sluneční soustavy s perspektivou rozšíření Ruského impéria o Mléčnou dráhu. Konečně bude dost také mléčných výrobků.

Předvoj
Tím jsme si odbyli veselé historky z ruského boje za spravedlivý vesmír, a teď zase jiný žertovný příběh. Zatímco útočný tandem Putin-Šojgu nemilosrdně drtí na Blízkém Východě železnou pěstí každého nepřítele, který si dovolí se jim postavit na odpor, a už už leští tlačítko u raket s atomovými hlavicemi, aby definitivně zlikvidoval i ty ostatní, ruský ministr financí Siluanov zbaběle konstatoval, že je třeba se připravovat na nejednoduché časy, protože situace v makroekonomice se mění a to ne nejlepším směrem. Ve státním rozpočtu se počítá s cenou nafty 50 $/barel, ovšem ta je už dnes na úrovni 36-37 $ a není jasné, co bude dál, možná půjde na 30. Musí se proto restrukturalizovat výdajové závazky již schváleného rozpočtu ve prospěch těch, které bezprostředně ovlivňují ekonomický růst.

Možná proto se předseda vlády Medveděv tvářil tak nepřítomně, když Putin 3. prosince ve své zprávě o stavu Ruska meditoval o tom, že v ekonomice jsou už vidět pozitivní tendence, je jen třeba zvyšovat životní úroveň lidu, zabývat se zaměstnaností invalidů, sehnat nějaké licence  a probojovat se na globální trhy. Elementary, My Dear Watson!

Otázka 1: Jaká denní dávka chleba bude normou pro ruského důchodce? (Nápověda: V obleženém Leningradě to bylo 125 g.)
Otázka 2: Kdy se pojede MZ učit do Moskvy jak budovat socialismus švédského typu, který sliboval zajistit do 4 let po uvedení na Hrad? Zbývá 15 měsíců a Švédsko se nám dosud nepřiblížilo ani o píď!

Žádné komentáře:

Okomentovat