Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 20. října 2015

Svět podle ruského generála

Generálmajor Alexandr Ivanovič Vladimirov (nar. 1945), "dědičný" důstojník, kandidát politických věd a prezident kolegia vojenských expertů Ruska, který sloužil na Dálném Východě, v Německu i ve Vietnamu poskytl poučné interview novináři ruského serveru Gazeta kultura. Z jeho odpovědí vyjímám:


Američané nám budou škodit vždy, jak jen to bude možné. My máme zájem o konstruktivní spolupráci s jejich armádou a rozvědkou, ale tam existuje již od vietnamské války praxe řídit útoky z washingtonských kanceláří, kde o všem rozhoduje prospěch "obyčejných amerických multimiliardářů." Dnes tam není s kým mluvit.


Jací fašisté? To jsou přece ruští vlastenci!
My neválčíme s žádnou odnoží islámu, ale bojujeme za spravedlnost a mír v této oblasti (pozn.: řeč je o Sýrii), za lid. Prohlášení Putina o velikosti islámu je zcela na místě. Je v souladu s postojem Ruska jako křesťanské civilizace, která není proti islámu, ale proti těm, kdo mu brání v rozvoji. To je proti následkům liberální fašizace arabského etnika a islámské civilizace. Sýrie je skutečný spojenec a důležité geopolitické aktivum Ruska. Zůstaneme-li v oblasti nadlouho, potom ne Katar a USA budou kontrolovat Středozemní moře, ale Rusko a Sýrie. Včetně plynovodů do Evropy.

Musíme zničit protisyrský potenciál právě teď: do poloviny listopadu musíme "močít v sortíre" každého, kdo nevyhlásí svou neutralitu nebo věrnost Asádovi... Všechno se rozhodne najaře.

Křídlatými raketami "Kalibr" z oblasti Kaspického moře jsme prakticky ukončili debatu o protiraketové obraně USA v Evropě... Vezměte radius 2000 km od Kaspiku - tam spadá vše. A co bude dělat Polsko s objekty PRO USA na svém území? Kam teď umístit "nové americké jaderné bomby" v Německu? A Dálný Východ? K čemu jsou Japonsku americké IGESy? (pozn.: námořní protiraketový systém)

Při přestavbě arabského světa získá Rusko postavení důvěryhodného strategického spojence pro každého a může organizovat libovolnou bariéru proti jakýmkoli teroristům. A celý ten binec kolem nafty na Blízkém Východě může skončit, jestliže bude ozbrojenou cestou vyřešena otázka monarchických režimů Kataru a Saudské Arabie. Všichni už jich mají plné zuby - sedí na naftě, jsou zdrojem wahhábismu a terorismu... Se Saudskou Arábií a Katarem bude stejně třeba bojovat... a lepší doba než teď se nenajde. Úkol je reálné řešit v příštích dvou letech.  

Obávám se, že chemické zbraně budou použity k zastavení přísunu uprchlíků z Afriky do Evropy. Jinou cestou je zastavit nelze. Migrace lidí, to je hlavní zbraň hybridních válek. Stírá hranice, smetá vlády. Organizací takové migrace muslimů do Evropy se zabývají USA, aby navždy pohřbily možnost Starého světa s nimi soupeřit.

Na Ukrajině nebojujeme. Tam jen bráníme Spojeným státům a Západu vůbec, který se snaží vytvořit sanitární kordón od Baltiku po Černé moře oddělující Rusko od Západní Evropy, a nedáme si vnutit válku.

Až se začnou dělit oblasti zodpovědnosti (pozn.: sféry vlivu), rozhodneme spolu s Američany, kdo bude bombardovat teroristy v Iráku. Své slovo řekne i Irán. Dnes se znovu přetváří architektura světa (s naší účastí) a začíná to z Blízkého Východu. 

Je třeba pochopit, že Rusko vstoupilo do války a my musíme přejít k mobilizačnímu chování státu. Podle možností musí být z výkonné moci v Rusku odstraněni liberálně smýšlející lidé. Protože pokud válčíš, ale přitom se hlásíš k ideologii nepřítele, určitě budeš poražen. A na to nemáme právo.

Tato stanoviska jsou odrazem světonázoru militantní nacionalistické části nejen vojenských kruhů Ruska. Bezpochyby nejsou v této formě součástí oficiální doktriny Ruské federace, na druhou stranu však  nejsou v rozporu s počínáním jejího prezidenta a vlády, dokonce jim dodávají jistou logiku a je užitečné je znát.

Žádné komentáře:

Okomentovat