Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pondělí 18. května 2015

Tanky vpřed? Přes spáleniště, přes krvavé řeky?

Před léty si Vladimír Putin vytkl za cíl svého prezidentování předehnat do 10 let ekonomicky Portugalsko, nejchudší zemi Evropské unie. To se podařilo například České republice, ne však Putinovi. Možná proto, když se začal blížit slibovaný termín dohnání a předehnání, byl vyhlášen nový program - přezbrojení do roku 2020 za 325 mld. $.

Nyní jsme v polovině přezbrojovací fáze vstávání z kolen a budování nového Ruska a v Moskvě se 9. května konala pompézní akce, největší vojenská přehlídka všech dob, jejímž symbolem, kolem kterého se strhly orgie nadšení, se stal tank T-14 postavený na univerzální pásové platformě Armata, údajně nejlepší tank na světě.


Tento tank ovšem není novinkou, která by spadla z nebe, základní parametry projektu jsou známy už delší dobu, jeho vývoj údajně stál již 30 mld. $ a vloni bylo oznámeno, že letos bude zahájena předseriová výroba a do roku 2020 bude vyrobeno slíbených 2300 kusů, které nahradí 70 % výzbroje ruské armády. Z občasných projevů armádních činitelů se však zdálo, že s tím příliš nepočítají. Zatím je k dispozici jen 16 nevyzkoušených prototypů bez vybavení technikou. Tak se na to podívejme.

Výrobcem tanku je Uralvagonzavod, vědecko-výrobní korporace se 27 dceřinnými společnostmi, 27 000 zaměstnanců a sídlem v Nižním Tagilu na Uralu. Podnik vznikl ve 30. letech minulého století a je a byl největším výrobcem tanků nejen v Rusku. A také výrobcem železničních vagonů. Nevyrábí však ani zbraňové, ani elektronické komponenty kompletující jejich obrněnce. Podnik se periodicky ocitá na prahu bankrotu, který je řešen dotacemi a státními zakázkami. Uralvagonzavod se odvděčuje podporou prezidenta při volbách, ostatně slib, že bude nakoupeno 2300 tanků, jim dal Putin právě při těch minulých. A při letošním "antimajdanu" v Moskvě byl Uralvagonzavod také hodně vidět a slyšet.

Deklarované přednosti tanku.
a) Posádka nesedí pod věží jako u všech starších typů ruských tanků, nýbrž odděleně v obrněné kapsuli, v čelní části stroje.to však za cenu velmi stísněného uzavřeného prostoru.
b) střelivo je uloženo odděleně od posádky.
c) čelní část tanku má být odolná vůči podkaliberními průbojnými střelami.
d) tank může být zahalen dýmem
d) tank je vybaven dělem ráže 125 mm s dostřelem až 5 km, kulometem a kanónem.
d) tank má být osazen elektronickými prvky, které umožňují sledovat až 36 cílů a ovládat palubní zbraně
e) takto vybavený stroj by měl být připraven pro pro tzv. "network-centric" válku.

takhle to vidí Putinovi oponenti
Na druhé straně se však objevují výhrady:
a) uzavření posádky do maximálně stísněného prostoru obrněné kapsule, kde jediný kontakt s okolím bude prostřednictvím displeje, může mít nepříznivý vliv na psychiku posádky (viz neovladatelný stroj na generálce přehlídky)
b) díky omezenému prostoru nebude možné posádku vybavit ochrannými prvky pro případ, že by musela stroj opustit.
c) výzbroj je kombinací nových idejí a starého domácího vybavení.
d) zda je čelní část tanku skutečně nezranitelná bylo sotva možné ověřit, protože Rusko nedisponuje odpovídajícímí náboji
e) palubní radar i bojový informačně-řídící systém obsahují západní komponenty a jsou snadno vyřaditelné elektromagnetickými zbraněmi. Bez nich je tank prakticky nepoužitelný.
f) cena jednoho takového tanku by se měla pohybovat někde mezi 15 - 20 mil. $, což je násobek ceny tanků jinde ve světě.
g) údajně jde o zbraň pro "network-centric" válku, ale nic jiného z jejích prvků zatím v Rusku není k dispozici.  Jediný bezpilotní průzkumník je kopií izraelského IAI Searcher montovaného z dovážených částí vyráběných v izraelské licenci. Automatické systémy řízení snad mají být k dispozici do 10 let.


Ovšem zcela zásadní otázkou je, k čemu by měly tyto tanky sloužit. Pro boj s terorismem se zdá, že starší, resp. modernizované modely jsou zcela vyhovující. Vzhledem k tomu, že Rusko se v posledních letech stále více vymezuje proti NATO a "západu" vůbec, zdá se, že jsou určeny pro evropské bojiště. Je však třeba vzít v úvahu, že velké tankové bitvy jsou spíš otázkou minulosti, a že armády USA a Izraele jsou na "network-centric" válku připraveny a u Anglie a Francie je to otázku času. Navíc se Rusko chvástá něčím, co bude mít nejdříve za 5 let, a dojde-li NATO k závěru, že tím může být ohroženo, sotva zůstane stát se založenýma rukama.

Zdůrazňování vlastností T14 na západě je m.j. šikovným prvkem lobování. Ale ono v podstatě nejde o tank. Důležitější je skutečnost, že v době, kdy americký prezident Obama mával mírovou ratolestí a rušil vojenské programy, horoval pro likvidaci jaderných zbraní a restartoval vztahy s USA a Evropa mu za to dávala Nobelovu cenu míru, Putin měl pocit, že západ není dost vstřícný a tak rozjížděl rozsáhlé zbrojní programy, praktikoval lokální války a anektoval cizí území. Jistá "poučení z krizového vývoje" však Evropa i USA získaly především při anexi Krymu a návazné válce na východě Ukrajiny. Bude zajímavé sledovat zda, kdo, kdy a jak ustoupí.

-------------------------------------------

Poznámka: A ještě k Uralvagonzavodu - je to jeden ze 3 ruských zbrojních podniků, na které se vztahují sankce EU. Protože věci v Rusku nejsou to co bývaly, sankce-nesankce, Ruské železnice, jejichž generálním ředitelem je Putinův a Zemanův přítel Jakunin, zrušily objednávky na dodávku tisíců vagonů a Uralvagonzavod se dostal do finančních problémů, takže posílá tisíce pracovníků na nucenou dovolenou. Nadto není schopen splácet úvěry a Alfa-Bank podal u arbitrážního soudu v Moskvě návrh na vyhlášení jeho bankrotu. Další problém vznikl, když pád rublu zdražil tramvaje, které Uralvagonzavod objednal v Polsku, aby mohl naplnit vítěznou soutěž na dodávky tramvají Moskvě. Ovšem na své webové stránce se pyšní tím, že uzavřeli smlouvu o spolupráci s Kubou a Azerbajdžánem, takže jak říká Chirurg, objevuje se světlo na konci tunelu. :-))

polské tramvaje pro Uralvagonzavod



Žádné komentáře:

Okomentovat