Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 13. května 2015

26 měsíců na Hradě

leden 2013 - při prezidentských volbách útočil Miloš Zeman nepodloženými, přesněji lživými argumenty na protikandidáta Schwarzenberga. Den před 2. kolem pak pomlouvačným inzerátem, jehož pozadí bylo nedávno odhaleno.

26. ledna 2013 - Po vyhlášení výsledků 2. kola voleb ukázala ČT obscénní líbačku vítězného MZ s obstarožní divou a jeho vrávoravé sólo v televizním studiu osvěžené scénou s popelníčkem a nabubřelým opileckým žvaněním.

květen 2013 - Pár měsíců poté dostal televizní divák další bonbónek v podobě bujaré oslavy sovětského vítězství nad nacismem na velvyslanectví RF se svatojiřskou stuhou na klopě a navazující houpavá chůze do chrámu sv. Víta a tupým civěním na klenoty. Tehdejší předsedkyně parlamentu prezidentův stav nedávno charakterizovala jako opilost.

květen 2013 - Ve stejném měsíci došlo ke konfliktu mezi některými rektory vysokých škol a MZ, který z osobních důvodů odmítl podepsat profesorský dekret pro historika Martina C. Putnu.

červen 2013 - O měsíc později proběhla razie politických "zločinců", ze které prezident vytěžil pád vlády, zatímco prokuratura jen jeden (slovy jeden) nepodmíněný trest. Bez ohledu na stanovisko parlamentu si pak prezident sestavil novou vládu ze svých přátel, která však nezískala podporu parlamentu.

říjen 2013 - Před podzimními parlamentními volbami 2013 objížděl prezident republiku s agitačním programem pro svou stranu Zemanovců, který rektor brněnské Masarykovy univerzity odmítl na půdě školy připustit a dostal se do prezidentské nemilosti.

říjen 2013 - Volby skončily pro Zemanovce naprostým fiaskem a jako náhradní řešení MZ svolal ještě týž den, 26. října 2013, poradu 5 spřízněných funkcionářů ČSSD k organizaci vnitrostranického puče a svržení socdem zrádců, kteří ho nevolili v prezidentských voleb 2003. Amatérská akce však byla prozrazena s spojenci prezidenta byly donuceni odejít z vedení strany.

říjen 2013 - Tři dny na to se MZ z nejasných důvodů v noci svalil a potloukl, což mu umožnilo se několik týdnů skrývat před veřejností. Podle některých zdrojů šlo o slabou mozkovou příhodu.

únor 2014 - vystoupení trapnou angličtinou v Europarlamentu. Hlavní kolo však přišlo po letošních prázdninách. Nejprve pokus o organizaci puče v sociální demokracii. A po jeho prozrazení noční pád následovaný měsíčním skrýváním.

září 2014 - Při konfererenci na ostrově Rhodos organizované gen. ředitelem ruských železnic s 22letou praxí u KGB a přítelem ruského prezidenta Jakuninem prohlásil: "Je třeba odstranit sankce, které jsou nejen zbytečné, ale i rozporuplné." Pak strávil jistou dobu v důvěrném rozhovoru s Jakuninem a oslavil tam své 70. narozeniny.

říjen 2014 - MZ se v Miláně sešel k důvěrnému rozhovoru s ruským ministrem zahraničních věcí Lavrovem.

listopad 2014 - poskytl skandální rozhovor ČT, kde hýřil vulgarismy a nepodloženými obviněními na adresu ruské opozice a ukrajinských státníků.

leden 2015 - na konferenci v Praze prohlásil, že jeden z nejslavnějších českých novinářů napsal článek, ve kterém obdivuje Hitlera. Konference se zúčastnil také Jakunin a setrval se Zemanem v družném důvěrném rozhovoru. Vzájemně se označují za dlouholeté osobní přátele.

duben 2015 - V rozhovoru pro Český rozhlas v ruštině MZ prohlásil: "Mám sen o tom, že se Ruská federace v dlouhodobém horizontu stane členem Evropské unie. Případně Evropská unie vstoupí do Ruské federace." Jinde řekl, že: "Proces sjednocení bude realizován v horizontu dvaceti let."

29. dubna 2015 - V Milovicích MZ prohlásil: "...ptáte-li se i na moje zdraví, sděluji vám, že trpím lehkou formou cukrovky... mám neuropatii dolních končetin, proto chodím o holi... Plíce, protože jsem vášnivý kuřák, jsou naprosto čisté. Nedávno jsem byl na rentgenu, říkali: ‚Vy jste nekuřák, že?' A prostatu, pravil profesor Dvořáček, prostatu mám jako panic,"

květen 2015 - MZ odmítl potvrdit svým podpisem jmenování 3 profesorů.

květen 2015 - jako jediný prezident členské země NATO a EU se účastnil v Moskvě oslav 9. května a ostudným způsobem jednal s ruským prezidentem, který tvrdí, že pakt Molotov-Ribbentrop sloužil bezpečnosti SSSR (a proto byl správný). Jednal též s Jakuninem, který kdesi řekl: "Mám pocit, že v současnosti osobnost prezidenta Zemana značně přesahuje ostatní evropské státníky." A v interview ČT rovněž sdělil, že při invazi do Československa v srpnu 1968 šlo o akt solidarity.

atd atd...

-------

Miloš Zeman by nikdy nebyl zvolen prezidentem v jiné zemi, protože o sobě řekl, že je ožrala. Celoživotní styl pana prezidenta ho dohání. A bude představovat další riziko pro jeho schopnost se rozhodovat. Je to stoprocentně rizikový pacient, Člověk, který je v jeho věků, který má anamnézu celoživotní kouření a alkohol, to že preferuje bůčky a buřty, má přesváhu, cukrovku, je v té nejvyšší rizikové kategorii. Pro sebe i pro stát. (prof. Stránský, aktuálně.cz)

Vyjádření Merkelové v Moskvě byla při tlumočení cenzurovaná. Jejda, jak rád bych byl, kdyby byla cenzurovaná prohlášení M. Zemana tamtéž. (Pavel Telička, europoslanec)




Žádné komentáře:

Okomentovat