Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

neděle 8. února 2015

Hudební drby - únor 2015

  • Adam Plachetka odejel k 10 představením v New Yorku s manželkou a méně než roční dcerou. Vypadá to na skoro dvouměsíční pobyt. Zpívá Masettu vedle Zerliny v podání Kate Lindsey a první reakce v NYT ocenila jeho hlas jako "husky-voiced".
Kate Lindsey (Zerlina) a Adam Plachetka jako Masetta
  • "...hudba má moc, kterou ve výjimečných konstelacích projeví s takovou intenzitou, že nám bere dech. Znovu jsem ten pocit zažil na koncertu České filharmonie s Jiřím Bělohlávkem a Jean-Yvesem Thibaudetem 16. listopadu minulého roku v Carnegie Hall." To říká ředitel České filharmonie David Mareček.
Jiří Bělohlávek a Česká filharmonie ve Washingtonu
  • Když jsem viděl, jak se Davidovi Radokovi ve Státní opeře při premiéře Mefistofela kde kdo uctivě klaněl, uvědomil jsem si, jaká je škoda, že Věc Makropulos, kterou inscenoval v Brně, měla 21. listopadu premiéru a 20. prosince derniéru. Snad ji někdy pustí Česká televize, která operu nahrávala.
  • Edita Gruberová dávala v sobotu 7. února večer galakoncert při příležitosti 45. výročí své spolupráce s Vídeňskou státní operou. Arie z oper Lucia di Lammermoor, I puritani, Anna Bolena, Roberto Devereux byly vysílány v přímém internetovém přenosu na staatsoperlive.com, kde je možné je za 14 € zhlédnout do 10. února.
  • Vedle hlavních hvězd Dona Giovanni Mattei a Pisaroni jsou v současné době v Metropolitní opeře k vidění a slyšení též Elina Garanča a Jonas Kaufmann, resp. Roberto Alagna a Anna Netrebko, Piotr Beczala. Ta poslední nahradí dnes 8. února Garanču v koncertu orchestru Metropolitní s Jamesem Levinem.
  • Státní opera Mnichov,  8. února 2015, 18.00 hod
          přímý IT přenos - https://www.staatsoper.de/tv.html
           Gaetano Donizetti
           Lucia di Lammermoor
           Nastudoval: Kirill Petrenko
           Režie: Barbara Wysocka
           Zpívají:  Diana Damrau, Pavol Breslik a další
  • Mladá jihoafrická zpěvačka Pretty Yende (nar. 1985), vítězka Operalie 2011 a bomba MET v lednu 2013, která dávala před rokem koncert také v Praze, prohlásila, že má do roku 2020 plný kalendář takže nepřipadá v úvahu, že by se stala matkou. A protože je každý měsíc v jiném městě a není stavěná na krátkodobá dobrodružství, nehledá ani partnera. Ví, že až přijde čas, přijde i partner.

Žádné komentáře:

Okomentovat