Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

čtvrtek 1. ledna 2015

Maminko, tatínku, ne...


... už nechci píti dvanáctku,
maminko tatínku ne,
už deset čárek na tácku,
maminko tatínku ne,
oči dítěte jsou bez viny,
maminko tatínku ne,
nechci si propít ledviny.

Takhle nějak kdysi popsal dětství Jan Vodňanský, ale tvrdit že své vlastní, bych se neodvážil.


V každém případě to však jsou po Silvestru docela aktuální verše, třeba v případě toho mladistvého hocha, který s nezletilými kamarádkami oslavoval konec roku tak mohutně, že se 2 promile vypadl z okna ve 2. patře. Jeho však alkoholický anděl strážný ještě chránil. Ovšem v mnoha případech pozdě bycha honit. Mladý Američan spadl u Hlávkova mostu z nábřeží do Vltavy, nějak z ní vylezl u tržnice se zlámanou nohou a promrzlý tam strávil pár nočních hodin, než si ho někdo všiml. A v Třebíči někoho rovnou jednou ranou na věky probodli.

Takže pamatujte si aspoň pro příště:
  • - Není dobré pít alkohol takzvaně nalačno. Mnohem rychleji se pak totiž dostane do krve. Doporučuje se sytější a ideálně i mastnější jídlo. Pozor na sushi či lehké rybí pokrmy – ty vám moc nepomůžou, ale spíše uškodí.
  • - Snažte se alkohol příliš nekombinovat – kupodivu zde platí, že kvalitní „tvrdý“ alkohol, tedy čisté destiláty, nezpůsobuje takovou kocovinu jako pivo či víno.
  • - Opatrně na alkohol s bublinkami – právě bublinky urychlují vstřebávání alkoholu do krve.
  • - Je dobré prokládat popíjení také nealkoholickými nápoji – nejlépe minerálkou (Magnesia, Vincentka), které organismus hydratují a zároveň dodají tolik potřebné minerály.
  • - Pomoci může i přípravek Alcovit s přírodním minerálem clinoptilolitem, který na sebe váže částice alkoholu, tím stahuje alkohol z krve a pak ho z ní přirozenou cestou vyloučí. Stačí si tedy hned po oslavě, a tedy před spaním, dát rozpuštěný minerál ve vodě, a ráno bude zajisté veselejší. Přípravek s minerálem clinoptilolitem lze užít ještě před začátkem pití. Minerál tak na sebe naváže alkohol rovnou, ještě než se dostane do krve a pak je o dost těžší se opít.
  • - Po večírku si dopřejte delší spánek.
  • - Následující ráno pomůže zcela jistě česnečka či vydatnější snídaně a hlavně popíjení čisté vody.
Ale jiný kraj, jiný mrav. V nejedné oblasti Jižní Afriky se tradiční vánoční oslavy neobejdou bez slušné porce pražených housenek obřího motýla Martináče císařského. Prý je v nich víc bílkovin než v hovězím.


Možná by bylo opravdu lepší, kdybyste se krotili, než abyste se museli léčit červy.


Žádné komentáře:

Okomentovat