Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

čtvrtek 3. října 2013

Hudební drby - říjen

  • Housle na prodej - 17. října dojde k internetové aukci houslí Giovanni Battista Guadagnini 1787 z pozůstalosti po Dorothy Delay, známé učitelce  Juilliard School v New Yorku. Srovnatelné housle se v posledních letech prodávaly za 1 - 1,5 mil. $. Bližší informave: Tarisio Fine Instruments & Bow.
  • Koncert Classic FM Live v Royal Albert Hall byl ve čtvrtek 26. září zrušen, když problém s elektrickými rozvody způsobil zamoření budovy kouřem. Majitelé 3500 vstupenek, kteří čekali před koncertní síní jak to dopadne, museli jít domů.
  • 24. září se po více než 2 letech vrátil do Metropolitní opery její hudební ředitel James Levine, aby dirigoval Mozartovu operu Cossi van tutte. Úraz, který utrpěl v roce 2011 však způsobil, že se pohybuje pouze na elektrickém vozíku umístěném na specielní rampě. James Levine působí v MET od roku 1971 a dirigoval již více než 2500 představení 85 oper.
  • Rozhovor Jonase Kaufmanna v Salzburgu
    http://www.youtube.com/watch?v=pXnQYxK_NUE
  • Anna Netrebko v Salzburgu 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=DyJkNqMzAto
    http://www.youtube.com/watch?v=gr57FmcZhgA
  • Jonas Kaufmann jako hrabě Branicki hraje ve filmu The Giacomo Variations s Johnem Malkovichem jako starým Casanovou, Veronicou Ferres a Florianem Boeschem jako mladým Casanovou podle scénáře Michaela Strumingera, který přijde do kin v příštím roce. V rámci letošního Pražského jara byla hra předvedena 2x v Karlínském divadle.
  • V Salzburgu se šířil drb, že Anna Netrebko a Erwin Schrott už nejsou spolu, což oba zpěváci popírají.
  • Bryn Terfel poskytl interview Heleně da Bertonado z Telegraph


    Řekl jí m.j., že je těžší stát se popovou hvězdou než operní. A láká ho strávit sezónu na West Endu a zpívat v Bídnících.
  • Renee Fleming dostává 500 000 $ jako kreaticní konzultant Lyrické opery v Chicagu.


Žádné komentáře:

Okomentovat