Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

středa 23. října 2013

Hudební drby 2 - říjen 2013

  • Sopránistce Nino Machaidze (nar. 8.3.1983) se v srpnu narodil syn Alessandro, jehož nejpravděpodobnějším otcem je její manžel, barytonista Guido Loconsolo. Oba zpívali v Praze 12. ledna 2010.

  • Podle neoficiálních zpráv je žhavým kandidátem na místo hudebního ředitele milánské ho operního domu La Scala dirigent Riccardo Chailly. Mluví pro něj skutečnost, že se v Miláně narodil, získal tam hudební vzdělání, ve 20 letech se stal asistentem tehdejšího hudebního ředitele Claudia Abbado a dokonce tam absolvoval i svůj dirigentský debut. K tomu ovšem může dojít až v roce 2017, kdy skončí smlouva Daniela Barenboima, který již oznámil, že nehodlá pokračovat.

  • V barcelonském aukčním domě La Suite bude ve čtvrtek 24. října vydraže francouzsky psaný dopis, který v roce 1881 napsal Richard Wagner vydavateli novin El Periódico Ilustrado Español. Vyvolávací cena je 1200 €.

  • 9. října uvedl Chicago Symphony Orchestra a Chicago Symphony Chorus pod taktovkou hudebního ředitele Riccardo Muti Verdiho Requiem. Pěvecké party Tatiana Serjan - soprán, Daniela Barcellona - mezzosoprán, Mario Zeffiri - tenor a Ildar Abrazakov - bas. Tímto koncertem, jehož záznam je i na internetu, uzavřel orchestr oslavy 200 let od narození Giuseppe Verdi

  • Ve středu 20. listopadu proběhne v Londýně Festival. sv. Cecilie, jako oslava hudby a hubebníků. Hymnus, který je k této příležitosti každoročně objednáván složil Robin Holloway a k jeho provedení se spojí sbory katedrály sv. Pavla, Westminster Cathedral a Westminster Abbey. Akce je současně oslavou 100 let od narození Benjamina Brittena.

Žádné komentáře:

Okomentovat