Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

sobota 24. srpna 2013

Národní technické krematorium

Všem, kdo se nevěří, doporučuji návštěvu Národního technického muzea. Určitě tam do nich vstoupí sebevědomí, protože onomu ministerstvem kultury vedenému zařízení se podařilo utratit stamiliony Kč a vytvořit během 5 let ještě nedidaktivnější, nenápaditější, neinspirativnější expozice, než byly ty původní. Nuda v Brně. A milion na opravu pár koníků v Letenském kolotoči ani za 10 let nenašli, na to vypisují sbírku. Zato tam ukazují poslední Tatru 700, ve které jezdil premiér Zeman. Včetně vývoje musela stát víc, než kdyby mu koupili 1000koňové Bugati Veyron, takže je spíš odstrašujícím příkladem mrhání lidským umem a penězi. Navíc mají nejspíš družbu s vězeňskou službou a nejzdatnější bachaře najímají jako hlídače, které používají ke strašení dětí a slabších nátur mezi dospělými. Za 170 Kč, no nejdi tam.

A když už je řeč o muzeích, ve vojenském leteckém muzeu je vystaveno elegantní letadlo L 410. Ruští investoři zřejmě vyslyšeli hlasy volající po nárůstu ruských investic v Česku a firmu, která ho vyrábí, koupili... A výrobu převádí do Ruska.

Žádné komentáře:

Okomentovat