Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 28. května 2013

Šprýmaři z Opery, ale browseru

Zdá se, že v Norsku se něco nepovedlo. Webový prohlížeč Opera patřil svého času mezi nejlépe přizpůsobitelné browsery s řadou progresivních prvků, vhodný pro náročnější uživatele. Postupem času ho předběhl Firefox a později Google Chrome. Přes řadu nepovedených a nedotažených nápadů, a přesto, že se poslední dobou zasekává, a vývojáře to zřejmě příliš netrápí, u něj zůstávám, protože má nejpropracovanější systém práce s odkazy, historií, integrované poznámky a pár dalších užitečných prvků.

Dnes s velkou pompou oznámili, že vypouštějí do světa novou verzi Opera 15 Next s vykreslovacím jádrem Webkit, která je úžasná atd. atd... Ve skutečnosti však jde jen o testovací, sotva beta 1 verzi, která je jen taková nepoužitelná hračka, protože m.j. shora zmíněné funkce u ní zcela chybí. Naštěstí neplatí to, co program při instalaci hlásí, že se chystá upgradovat starší verzi, ale nainstaluje se nezávisle a lze ji též nezávisle odinstalovat. Vypadá to, že do funkčního prohlížeče má ještě hodně daleko a srovnání s poslední stabilní verzí 12.15 je tak prakticky nemožné.

Je to něco jako předčasný porod, a dítě musí do inkubátoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat