Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

neděle 5. května 2013

Od Carnajeva k prezidentské administrativě.

V roce 2012 se začala ruská FSB zajímat o Tamerlana Carnajeva v dubnu, kdy zjistila jeho kontakty v Dagestánu s jistým Mahmudem Mansurem Nidalem, polovičním Palestincem, kterého sledovali již rok, neboť byl podezřelý z verbování nových bojovníků. Ukázalo se, že se jménem Carnajev se nesetkali poprvé, protože v roce 2011 se objevilo při vyšetřování Williama Plotnikova, Kanaďana vyznávajícího islám, zadrženého v Dagestánu. Je pravděpodobné, že Plotnikov a Carnajev se znali osobně, oba boxovali, Carnajev jezdil do Kanady. Carnajev údajně přijel do Dagestánu kvůli ruskému pasu, ale zpáteční letenku neměl. V květnu loňského roku byl při protiteroristické akci zabit Nidal a v červenci Plotnikov, kteří mezitím odešli k rebelům. Tamerlán Carnajev nejprve odejel k příbuzným do Čečenska, a 3 dny po smrti Plotnikova se vrátil do USA, aniž by počkal na nový pas. Vrátil se, protože ztratil své kontakty. Ruská strana se 2x dotazovala u FBI na Carnajeva. Poprvé v roce 2011 v souvislosti s Plotnikovem, podruhé po jeho odletu do Ameriky.

Ruská novinářka Julia Latynina z toho, a ještě dalších skutečností vyvozuje, že v USA Carnajev zorganizoval buňku, která nebyla napojena na Al-Kajdu, v níž byli i Kazaši, zadržení kvůli maření vyšetřovaní. Všechno se tedy událo na půdě USA a ne v Rusku, jak se snaží někteří lidé dokázat.

A přes upozornění z ruské strany FBI nic nezachytila, takže to celé je katastrofa pro Obamovu administrativu, vyvolávající řadu otázek. Protože tak jako všichni levičáci povzbuzují z ideologických důvodů flákače, utečence a imigranty. Dokonce existují návody, jak získat podporu bez prozrazení toho, že žadatel je ilegální imigrant. To vše z ideologických pohnutek.

Z vnitřních pokynů FBI zmizel pojem islámský terorismus. Obamova administrativa, stejně jako celá levice, nadbíhá islamismu. Nejde o projev o nových vztazích v Káhiře v roce 2009. Spíš o připravený teroristický útok na konzulát v Benghazí, kde zahynul americký velvyslanec, a Bílý dům to označil za důsledek spontánního lidového hněvu. A tak mohou logicky vyvstávat otázky: jak to, že tito lidé, kteří nenávidí Ameriku, jsou politickými uprchlíky, a přitom bez problémů jezdí do Ruska. Žijí na náklady amerických daňových poplatníků a ze jejich peníze vyrábí bomby.

A stejně tak se objeví otázka: jak to, že je nesledovali, nevyšetřovali? A odpověď je, protože takové jsou pokyny FBI. Sledování islámských extremistů prakticky neprobíhá. Taková je levicová politika.

Žádné komentáře:

Okomentovat