Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 21. května 2013

Jandákovic kluk a FRČ - kulturtrageři

Ten Jandákovic kluk ale stejně dobře vypadá.


A stále dokazuje, jak je chytrej. Však také byl socdem ministrem kultury a zanechal po sobě stopu na stránkách ministerstva, kde konstatuje, že ne vše dokončil, něco dokonce ani nezačal. Někdo by řekl zaplať pánbůh. Když jsem ho naposledy viděl na živo, bylo to také v Českém Krumlově (viz článek) a určitě nebylo náhodou, že se tak stalo v hospodě. Ale je to už pár let, takže nebyl tak tučnej. Zato se celý leskl. Práce poslance je náročná.

Druhého socdemáckého kulturtragera - Frantu Ringo Čecha - vídám na koncertech v Rudolfinu. Chodí tam sám, vlasy na zátylku spojené prostou gumičkou do prošedivělého ohůnku, je zasmušilý, ani šampaňské nepije. Však ono to asi není žádná sranda vytvářet koncepci české kultury. Natož pro barbara. Pokud to totiž nevíte, tak je dobrovolným neplaceným poradcem prezidenta republiky pro kulturu, a jak ji dělat už se zajel podívat i do Paříže. Kde byl ovšem neříká. Crazy Horse, Moulin Rouge...? Jeden hezký příklad bych pro něj měl. Když se měla před časem otevírat Opera Bastille, vyhodil levicový předseda správní rady Daniela Barenboima z postu hudebního ředitele, údajně proto, že nebyl ochoten vzdát se poloviny smluvního platu. Většina lidí si tehdy myslela, že to bylo spíš proto, že byl vybrán za vlády pravice. A já nabízím FRČ tuto kulturní zkušenost zcela nezištně k aplikaci.

Tož vzhůru braši. Nemáte to snadné s pozvedáním národa k výšinám pravého umění. Vaši soukmenovci jsou hluboko zanořeni do bahna TV Nova a Blesku.

Žádné komentáře:

Okomentovat