Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

pondělí 5. prosince 2011

Mojca živě


V sobotu 26. listopadu se v Rudolfinu uskutečnil před časem avizovaný koncert Mojcy Erdmann. Ověnčena úspěchy z Metropolitní, předvedla krásný hlas s dokonalou technikou. Program se jmenoval ""Mostly Mozart", a tak to také bylo. Pro velký úspěch zařadila 3 přídavky, z nichž ten třetí byl reprizou předposlední arie (J.Ch. Bach). Také předvedla vysokou, štíhlou a dobře stavěnou postavu a róby, které jí díky odvaze tvůrců, bránily se hlouběji uklonit. Upřímně řečeno však zpívat ve 35 letech Zerlinu je trochu málo, konkurence v tomhle věku se vrhá do mnohem náročnějších úkolů, takže konstatování, že je stále ještě na začátku mezinárodní kariéry je poněkud dvojznačné.

Skvěle se předvedl doprovázející Venice Baroque Orchestra, který dirigoval Andrea Marcon.

Mně však připadal spontánně muzikantštější nedělní komorní koncert smyčcového kvarteta Norbert v Sukově síni Rudolfina, složeného z hráčů České filharmonie. Zvlášť když se k nim přidal koncertní mistr Josef Špaček, tentokrát s violou, a s chutí zahráli krásný Dvořákův smyčcový kvintet č. 3 Es dur op. 97. Violoncellový part hrál jeho otec.

Žádné komentáře:

Okomentovat