Omlouvám se všem, kdo postrádají ve starších příspěvcích fotografie. Jsou začarované někde v googlových střevech.
Pracuji na jejich osvobození, ale chce to čas.

Prohledat tento blog

Nabídka z archivu

Zbavit svět lži je víc než odzbrojení

Následující text je skoro 60 let starý. Modlitba za pravdu Bože, který jsi stvořil národy a všem jsi vdechl touhu žít ve cti, zbav dneš...

úterý 4. října 2011

Znovu talenty

Podle zpráv z Královského divadla v Kodani a operaplus.cz se dirigent Jakub Hrůša stane na dobu 3 let od 1. srpna 2013 novým hudebním ředitelem opery Královského divadla v Kodani (Det Kongelige Teater). Z titulu této funkce bude zodpovídat za všechny hudební složky divadla včetně orchestru, který vystupuje i samostatně v řadě symfonických koncertů. V prvním roce má nastudovat Verdiho Otella a Dvořákovu Rusalku. Avšak již od této sezóny bude v divadle působit jako konzultant a umělecký poradce.

Nová budova kodaňské opery (2005) - dar loďařská dynastie Maersk
V oznámení divadla se mimo jiné píše: "Already hugely beloved and admired by our orchestra, chorus and soloists, following his wonderful leadership of Boris Godounov last season, I personally feel that we are hugely fortunate to share the next years with this important young talent as he moves across the threshold of international stardom - the Royal Danish Opera and Orchestra will now join him on that journey. Much excitement ahead." Keith Warner

Britský gramophone.co.uk při této příležitosti konstatoval, že jako hudební ředitel Glyndebourne on Tour dosáhl zřetelného úspěchu. U hudebníků je pak oblíben pro kombinaci pevné interpretační myšlenky při práci se zvukem a zdvořilého, přátelského jednání.

Mimochodem, poslední koncert stávající sezóny diriguje Jiří Kout a na programu je Brucknerova 9. symfonie a jeho Te Deum.

Žádné komentáře:

Okomentovat